teške optužbe

HDZ: Radnike prisiljavaju da potpišu Kerumovu kandidaturu!

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
HDZ: Radnike prisiljavaju da potpišu Kerumovu kandidaturu!
30.04.2013.
u 14:33
HDZ još nije prijavio slučaj jer im trebaju potpisane izjave oštećenih koji se boje za radna mjesta
Pogledaj originalni članak

Željko Kerum prisiljava zaposlenike gradskih tvrtki da potpisuju njegovu kandidaturu za gradonačelnika, a njegovoj sestri Nevenki Bečić za županicu. Tvrdi to Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a, koji kaže da od prošlog četvrtka dobivaju dojave zaposlenika od kojih rukovoditelji traže popise. Najviše pritužbi stiglo je iz Vodovoda i kanalizacije, a od početak ovog tjedna i iz Prometa.

– To je mobbing i zloporaba ovlasti kojom bi se trebala pozabaviti policija, DORH i inspekcija rada, a mi ćemo prijavu podnijeti Državnom izbornom povjerenstvu – najavio je Škorić. Prijavu još nisu podnijeli jer nemaju potpisane izjave oštećenih radnika koji su u strahu za svoja radna mjesta. Škorić je rekao da su HDZ-ovi kandidati za župana i gradonačelnika, Zlatko Ževrnja i Vjekoslav Ivanišević, sastavili Kodeks o ponašanju kandidata, političkih stranaka i nezavisnih lista u predizbornoj kampanje. Pozvao je sve stranke da dodaju svoje prijedloge, a potom ga potpišu.

>>'U mandatu sam napravio dva sina. To nije uspio nitko prije mene'

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.