ANDREJ PLENKOVIĆ:

HDZ je najsnažniji kada je jedinstven

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
Andrej Plenković
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Andrej Plenković
18.01.2020.
u 11:55
Istaknuo je kako očekuje da cijeli taj unutarstranački demokratski proces HDZ-u bude dodana vrijednost jačanja i snaženja za parlamentarne izbore
Pogledaj originalni članak

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u subotu u Jasenicama kako se na unutarstranačkim izborima u HDZ-u treba nadmetati idejama, programima i rezultatima te je ustvrdio da je HDZ- najsnažniji kada je jedinstven.

"HDZ odlikuje to što je demokratska stranka i na izborima koji slijede, svi koji žele sudjelovati, naravno da će to moći. Trebamo se nadmetati idejama, programima i vizijama, a neki od nas mogu pokazati određene rezultate", odgovorio je Plenković u Jesenicama na pitanje novinara očekuje li potporu članova stranke iz Dalmacije na unutarstranačkim izborima. 

Unutarstranački izbori trebaju biti "dodana vrijednost" za jačanje pred parlamentarne izbore

Istaknuo je kako očekuje da cijeli taj unutarstranački demokratski proces HDZ-u bude dodana vrijednost jačanja i snaženja za parlamentarne izbore.

"To je bit takvih političkih utakmica", dodao je.

Rekao je i da je najsnažniji HDZ kada je jedinstven.

"HDZ je najsnažniji kada je jedinstven. To smo pokazali i 2016., iz nezavidne situacije, kad smo se skupili i dobili ponovno povjerenje. Mislim da je to jedini ispravan put kojim treba ići", zaključio je Plenković.

Na putu prema Dalmaciji, gdje HDZ danas obilježava značajne obljetnice, Plenković se zaustavio u Jasenicama koje danas slave dan općine. Ondje je otvoren vjetropark "Jasenice I", a potpisan je i ugovor za izgradnju novog vrtića.

Plenković će u Splitu sudjelovati na obilježavanju 30. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a, potom odlazi u Imotski gdje će biti na svečanosti 30. godišnjice osnutka HDZ-a u Imotskoj krajini, a potom ide u Otočac gdje tamošnji HDZ također slavi 30. godišnjicu osnutka.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

PI
pilkodebilko
12:17 18.01.2020.

Kolinda na zajednistvo, Plenkovic na jedinstvo, a sve po principu vi glasujete za mene, a ja radim sto ja hocu. Ne ide to, drug Plenki.

LL
lijepa_li si
12:43 18.01.2020.

krasno. pred izbore nam treba jedinstvo, zajedništvo. svaki kraj naše domovine je jednako vrijedan. glas svakog gradjanina je vrijedan, cijenimo ga, ne sramimo ga se. poslije izbora, bumo vidjeli

DU
Deleted user
14:36 18.01.2020.

Točno tako, zato je i nužno provesti unutarstranačke izbore kako bi se situacija smirila.