novi saveznici

HDSSB-u većinu u županiji osigurale ruke HSU i HSS-a

Foto: 'Davor Javorovic/PIXSELL'
HDSSB-u većinu u županiji osigurale ruke HSU i HSS-a
22.11.2011.
u 13:41
Trojica vijećnika osnovala su nezavisnu listu Gordana Matkovića koji je zatražio brisanje iz članstva HDSSB-a.
Pogledaj originalni članak

Većinu u Skupštini Osječko-baranjske županije HDSSB je izgubio tek na koji sat, odnosno onoliko vremena koliko je bilo potrebno da pronađu zamjenu za trojicu vijećnika koji su izišli iz kluba HDSSB-a i formirali klub nezavisne liste Gordana Matkovića. Očekivano, podršku su dobili od tradicionalnih političkih trgovaca HSU i HSS-a.

Omjer snaga tako je ponovno 26 u korist HDSSB-a i partnera naspram 25 vijećnika oporbe. Dvojica umirovljenika i jedan član HSS-a, iznijeli su javno, podržat će donošenje proračuna i pomoći da se  funkcioniranje Skupštine odvija normalno. Što su dobili za podršku, vjerojatno, vidjet će se u proračunskim stavkama.

Gordan Matković jučer je pak zatražio brisanje iz članstva HDSSB-a. Inače, odmah nakon formiranja nezavisne liste u Osijeku i najave formiranja NL-a u županiji, primio je ponudu da se pridruži HSP-u dr. Ante Starčević. međutim, o toj ponudi, kazao je, zasad ne razmišlja jer ima mandat do 2013. i obvezu prema svojim biračima.

– O Matkoviću i njegovim posljednjim istupima raspravljat će predsjedništvo, ali nakon izbora. Mislim da nije riječ o posebnom problemu zbog kojeg bi se predsjedništvo moralo sastajati – kazao je župan i šef HDSSB-a dr. Vladimir Šišljagić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

SA
sardina
15:20 22.11.2011.

Bubi ovim osmjehom konkurira klaunu bubiju, kakav lik

MN
Mr_No
16:17 22.11.2011.

Ništa od cijelog članka nije istina... Na kojoj sjednici je to gđa. novinarka bila?! Nitko od Matkovićeve ekipe nije glasao protiv proračuna, tako da HSS i HSU nisu ni bitni u cijeloj priči. Kome su ovakvi članci u interesu?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
14:41 22.11.2011.

Ako je HSS već u koaliciji s HDZ-om, tada bi bilo barem pristojno da ne podržava svoje koalicijske protivnike. Ovakvo ponašanje dužnosnika HSS-a izravno vodi HSS u izborni fijasko na svim razinama. Hrvatska će nakon ovih izbora ostati bez cijenjenog imena HSS-a koje su javno osramotili takvi trgovci iz redova HSS-a. Ili će se HSS osloboditi takvih trgovaca ili će do kraja potpuno nestati sa scene na kojoj nestaje na republičkoj razini već na ovim izborima.