Dizanje morala

Hamas: Zarobili smo vam tenk. Izrael: To je igračka

Foto: Reuters/PIXSELL
tenk
Foto: Reuters/PIXSELL
tenk
03.02.2016.
u 21:55
Glasnogovornik premijera Netanyahua kazao je kako je vidljivo da je tenk lažan jer ima kotače umjesto gusjenica
Pogledaj originalni članak

Na pogrebu sedmorice pripadnika palestinske militantne skupine Hamas, koji su poginuli kada se tunel u kojem su radili urušio na njih, na ulicama u Gazi pripadnici brigade Ezzedine al-Qassam, vojnog krila Hamasa, u čast poginulim suborcima ponosno su paradirali tenkom Merkava za koji tvrde da su ga zaplijenili od Izraelaca u zadnjim sukobima između Hamasa i Izraela, što je izazvalo veliko oduševljenje među prisutnima. Tom paradom Hamas je demonstrirao i svoju vojnu moć.

U jednom trenutku, glasnogovornik Al-Qassam brigade Abu Obeida održao je govor iz spremnika u kupoli. Međutim, to je slavlje kratko trajalo. Odmah nakon parade izraelska vojska objavila je snimke koje pokazuju da je taj tenk lažan i da nije riječ o izraelskom tenku Merkava, već su pripadnici Hamasa od lima improvizirali tenk zavarivši dijelove kako bi podigli moral ljudima u Pojasu Gaze viješću o zarobljavanju tenka.

Ofer Gendelman, glasnogovornik izraelskog premijera Netanyahua, kazao je kako je vidljivo da je tenk lažan jer Merkava ima gusjenice, dok je Hamasov tenk koji su prikazali imao kotače.

>> Prizivni sud ukinuo presudu kojom je Hamas proglašen terorističkom organizacijom

>> Iz pojasa Gaze Hamas vodi džihad skrivajući se iza vlastitog stanovništva

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 20

Avatar Abcd....
Abcd....
03:20 04.02.2016.

Pa i cetnici su govorili da smo im unistili igracke iliti makete na Trpinjskoj cesti u Vukovaru kad ono, medjutim...petokolonasi Srbi u Hrvatskoj i petokolonasi zidovi gdje god da dodju, a pogotovo u Europi opet sebe zele prikazati nebeskim i izabranim narodom haha.

Avatar superhik74
superhik74
15:01 04.02.2016.

Ako je "igracka" onda je prilicno dobro i profesionalno napravljena "igracka" s svim elementima tenka. I nama bi dobro dosla jedna takva "igracka".

AJ
ajetodoo
10:27 04.02.2016.

Kaj fali tenku? Pa stakvim smo mi oslobodili lijepu našu, da bude dobro svakom foteljašu.