pripremite se na gužve

Idete li na more ovo trebate znati! HAC idući tjedan ima izvanredne radove u tunelima

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
gužve
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
tunel Grič
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
tunel grič
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
tunel grič
01.07.2016.
u 18:17
Redovitim pregledom u tunelima Grič i Brinje uočena su određena oštećenja revizijskih okana. Zbog sigurnosti korisnika uslijed pojačanog prometa u turističkoj sezoni Hrvatske autoceste pristupit će sanaciji oštećenja odmah, poručili su iz HAC-a
Pogledaj originalni članak

Turistička sezona je počela pa su gužve na cesti samim time veće nego inače, no idući tjedan zbog izvanrednih radova u tunelima Grič i Brinje na autocesti A1 gužve će biti još i veće. 

Naime, promet će se tom dionicom od 4.-7. srpnja odvijati jednom tunelskom cijevi.

-Redovitim pregledom u tunelima Grič (oba smjera) i Brinje (smjer Dubrovnik) uočena su određena oštećenja  revizijskih okana. Zbog sigurnosti korisnika uslijed pojačanog prometa u turističkoj sezoni Hrvatske autoceste  pristupit će sanaciji oštećenja  odmah. Radovi će se izvoditi tijekom tjedna, te će sukladno planu i tehnologiji izvođenja biti završeni u četvrtak, 07.07. 2016. godine, kako ne bi utjecali na promet tijekom vikenda, priopćili su iz HAC-a. 

Radovi i aktivnosti na sanaciji izvodit će se u periodu od 04.07.2016. godine do 07.07.2016. godine, na lokacijama i vremenskim periodima, kako slijedi:

- tunel Grič (smjer Zagreb) - u periodu od 04.07.2016. godine od 09:00h do 05.07.2016. godine do 22:00h; - promet će se odvijati dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev (smjer Dubrovnik),

- tunel Grič (smjer Dubrovnik) - u periodu od 06.07.2016. godine od 09:00h do 07.07.2016. godine do 22:00h; - promet će se odvijati dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev (smjer Zagreb),

- tunel Brinje (smjer Dubrovnik) - u periodu od 05.07.2016. godine od 09:00h do 07.07.2016. godine do 22:00h; - promet će se odvijati dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev (smjer Zagreb),

U cilju sigurnosti i protočnosti prometa, mole se svi vozači za poštivanjem prometne signalizacije na autocesti.

Sve informacije o privremenim regulacijama na autocestama bit će redovito objavljivane putem redovitih izvješća HAK-a u medijima i web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC).  Također  sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

>>Radovi na tunelu Grič “teški” su 1,35 milijuna kuna, trajat će dva mjeseca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

CR
crocro
18:40 01.07.2016.

Sramotno, stječe se dojam da to netko namjerno radi Hrvatskoj. Upravo sada kada treba vladati najveća protočnost vozila u svim smjerovima, sada osim naplatnih kućica dolazi do blokade prometa i u tunelima zbog nekih kontrola koje su baš sada došle na red. A onda kada se turisti unatoč blokada i zadržavanja probiju do mora vrlo lako se može destiti da ih na pojedinim destinacijama dočekaju bageri koji bi trebali baš sada nešto kopati. To je Hrvatska zbilja.

BL
Blomberg
18:25 01.07.2016.

Jadno i zalosno, pa ni to niste mogli napraviti prije sezone, a k tome sad i jos cekanje na naplatnim kucicama, zar nitko nije za sve to odgovoran i sto je sa Vinjetama, vidi se da nismo zreli za Uniju, jer onda bi bile i malo drukcije kontrole a to izgleda nekome ne pase. Cudit cete se kad ce se turisti pocet usmjeravat tamo gdje ne vlada taj primitivizam.

GF
gfrancic
19:06 01.07.2016.

opet Kalmeta zaradjuje