ZASTUPNIK MOSTA

Grmoja tvrdi da je Plenković zapovijedao DORH-om: Imam dokaze za to. Neka me tuže za klevetu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Grmoja tvrdi da je Plenković zapovijedao DORH-om: Imam dokaze za to. Neka me tuže za klevetu
07.10.2020.
u 12:06
Pozvao je da mu se skine saborski imunitet
Pogledaj originalni članak

Saborski zastupnik iz redova Mosta Nikola Grmoja izjavio je danas da ima dokaze da je premijer Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. 

– Pozivam Hrvatski sabor da mi skine imunitet, a ja s ovog mjesta na vašoj televiziji tvrdim da je Andrej Plenković direktno zapovijedao ponašanjem i odlukama DORH-a. Za to imam dokaze – kazao je Grmoja za N1 i dodao: – Neka me tuži i DORH, za klevetu i Andrej Plenković, spreman sam odgovarati, a svoje kolege u Saboru pozivam da mi skinu imunitet.

– Imam određene dokumente koje sam proslijedio – rekao je i ustvrdio je da se ništa ne događa s tim dokumentom zbog čega ovo i čini. 

– Imam e-mail u kojem Loreta Bertoš-Kušen organizira prijevaru i moli da se, suprotno pravilniku Ministarstva vanjskih poslova, omogući da bude protupravno raspoređena, čime je omogućila sebi protupravnu korist – istaknuo je Grmoja. 

– Plenković je rekao da takve predstavke ne vode ničemu – naveo je zastupnik i dodao kako je "istog dana DORH odbacio prijavu". 

Podsjećamo, Loreta Bertoš-Kušen bivša je tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova koju je u više navrata Grmoja optužio za protupravno primanje javnog novca. On je tvrdio da Bertoš-Kušen bila raspoređena na radno mjesto u hrvatskom veleposlanstvu u Canberri, gdje joj je muž istodobno bio veleposlanik, što je zabranjeno prema pravilniku MVEP-a. Vlada je optužbe odbila, a sama Bertoš-Kušen povukla se u međuvremenu sa svoje funkcije. 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 72

DD
duda.dudica
12:15 07.10.2020.

Klasicni fake news Grmoje. Plenkovic do sad nije sudjelovao u niti jednoj aferi, nije bio niti u Kovacevicevom klubu. Jadni pokusaj opstruiranja koji nece zazivjeti.

Avatar stars
stars
12:15 07.10.2020.

Grmoja mali ogorceni covjek koji nikada nije izgovorio nesto sto ima smisla ,nego samo pika pika i onda se povuce jer nema hrabrosti. Sav most je samo provokatorska organizacija.

DU
Deleted user
12:31 07.10.2020.

Ovoga treba ispitati DORH jer očito on zna tko stoji iza curenja informacija iz istraga - znači suučesnik je