narančasta lista

Grlić Radman: Nizozemci će sigurno preispitati svoju odluku, Hrvatska ulaže velike napore

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu prvog radnog dana nove Vlade RH
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Ministri dolaze na sjednicu prvog radnog dana nove Vlade RH
Foto: Antonio Bronic/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Croatia's Minister of Foreign and European Affairs Gordan Grlic Radman greets Minister of the Sea, Transport and Infrastructure Oleg Butkovic, in Zagreb
24.07.2020.
u 12:34
Nizozemskim građanima se "snažno preporučuje" 14-dnevna samoizolacija po povratku u zemlju, objavile su tamošnje vlasti
Pogledaj originalni članak

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je u petak novinarima da Zagreb "ulaže velike napore" da se Hrvatska ukloni s nizozemske narančaste liste i uvjeren je da će ta zemlja preispitati svoju odluku. 

Grlić Radman kaže da hrvatska diplomacija "ulaže velike napore" da se Hrvatska ukloni s nizozemske "narančaste" liste

"Sigurno će Nizozemci preispitati svoju odluku i da će nizozemski turisti nastaviti svoj boravak u Hrvatskoj", uvjeren je Grlić Radman. 

Hrvatska je od utorka na nizozemskoj narančastoj listi zemalja zbog porasta slučajeva koronavirusa. 

Nizozemskim građanima se "snažno preporučuje" 14-dnevna samoizolacija po povratku u zemlju, objavile su tamošnje vlasti.

Schengen, eurozona, OECD vanjskopolitički prioriteti

Šef diplomacije novinarima je rekao prije sjednice užeg kabineta Vlade da su hrvatski vanjskopolitički prioriteti u novom mandatu pristupanje Schengenu, OECD-u i ulazak u eurozonu koje hrvatski ministar opisuje "daljnjom integracijom u EU". 

Kaže da ti procesi idu "ustaljenim smjerom" i nada se da će se to dogoditi u mandatu ove Vlade.

"Tu sam apsolutno optimističan. Ostvarit ćemo sigurno sve prioritete koje smo zacrtali. I naša su očekivanja realna", rekao je Grlić Radman.

Dodao je da u novom mandatu vlade treba pridati "veću pozornost neposrednom susjedstvu, položaju Hrvata u BiH, Srbiji" i svim područjima u kojima žive Hrvati.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:02 24.07.2020.

Grlić Radman: Nizozemci će sigurno deset puta preispitati svoju odluku prije nego dojdu na jadranski balkan, Hrvatska ulaže velike napore da namami, obmani, prikrije podatke i prevari sve strane turiste ne samo Nizozemske.

MA
markec555555
13:09 24.07.2020.

pa jesu 10 puta preispitali odluku i odlučili tako

NA
nahtt1
12:52 24.07.2020.

Hrvatska ulaže napore ? Klasična floskula za unutarnju uporabu da ispadne da se nešto radi. Nizozemci su nas stavili na listu zbog određenog razloga i kada se on ukloni oni će nas i maknuti sa liste. Vrlo jednostavno. Pravila, disciplina,, red i rad. Sve suprotno od nas. Zato i jesu gdje jesu. Svakome po zasluzi.