dobila privremeni kredit

Grčka platila više od 6 milijardi dugova MMF-u i ECB-u

Foto: Ilustracija: DPA/PIXSELL
Grčka platila više od 6 milijardi dugova MMF-u i ECB-u
21.07.2015.
u 08:52
Atena je inače prošli tjedan dobila 7 milijardi eura privremenog ili mostnog kredita kako bi mogla brzo podmiriti najhitnije dugove
Pogledaj originalni članak

Grčka je platila više od 6 milijardi eura dugova Međunarodnom monetarnom fondu (MMF-u) i Europskoj središnjoj banci (ECB-u), javlja Reuters.

Europska središnja banka potvrdila je da joj je u ponedjeljak Grčka isplatila oko 4,2 milijarde eura nakon što je dobila privremeni kredit dok pregovara o većem paketu međunarodne pomoći.

Plaćanje 3,5 milijardi eura dospjelih obveznica i 700 milijuna eura kamata ECB-u bilo je ključno. Bez njega ECB bi mogla biti prisiljena da prekine isplatu hitne pomoći grčkim bankama.

Grčka je također, nakon što je propustila nekoliko isplata u lipnju i srpnju, oko 2 milijuna eura isplatila MMF-u čime je "očistila" sve svoje zaostatke.

Atena je inače prošli tjedan dobila 7 milijardi eura privremenog ili mostnog kredita kako bi mogla brzo podmiriti najhitnije dugove pije nego što postigne dogovor o paketu međunarodne pomoći vrijednom 86 milijardi eura.

 

>> Tsipras je čitao Karla Marxa, a ne Bismarcka, pa ne zna što su to pregovori neravnopravnih

>> Grčke banke ponovno otvorene, PDV raste sa 13 na 23 posto

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MA
marsovac
09:34 21.07.2015.

nista oni nisu platili,.... ponovo uzeli kredit da plate kreditne rate staroga kredita............koje ludilo!!!!!!

NE
netkovic123
07:08 22.07.2015.

zamislite ovo.....kockaju trojica. dvojica varaju trecega, pokradu ga, pozajmljuju mu dalje, i dalje uzimajuci varajuci ga, a ovaj daje u zalog svoju imovinu... a suci sute i gledaju, a narod se pjeni kako ovaj sto gubi pozajmljuje u beskonacnost, no ne smeta im...ne daje svoje