OPREZ: NEUGODNA SNIMKA

Šokantno! Evo kako zapravo izgleda grč mišića!

Foto: Youtube
Šokantno! Evo kako zapravo izgleda grč mišića!
23.05.2015.
u 08:58
Dok sjedi i prolazi kroz agoniju grča, njegov mišić 'panično' pleše pa scena izgleda kao da unutar noge mladić ima strano tijelo
Pogledaj originalni članak

Evo što se zapravo događa kada vas uhvati grč mišića. Svi smo ga osjetili barem jednom, no ovaj korisnik Snapchata ga je i snimio.

Dok sjedi i prolazi kroz agoniju grča, njegov mišić 'panično' pleše pa scena izgleda kao da unutar noge mladić ima strano tijelo. Bilo bi skoro fascinantno, da nije tako bolno. Grč je zapravo nagla kontrakcija mišića. Naglo skraćivanje i zatezanje mišića uzrokuje onaj bolni osjećaj.

Grč može trajati od nekoliko sekundi do deset minuta, a tijekom tog vremena čovjek ne može kontrolirati mišić. Iako nije povezano ni sa čim, grč mišića liječnici najčešće vežu uz bolesti jetre, naporne vježbe i određene lijekove.

>>Mit ili istina: Istezanje prije trčanja sprečava ozljede

>>Ove namirnice i dodaci prehrani smanjuju visoki krvni tlak!

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

QQ
qqqqqqq
09:22 23.05.2015.

Ovo je moj novi favorit među besmislenim člancima, dugo se nije pojavio ovakav, iako je konkurencija strahovita!

Avatar jutarnji listovi
jutarnji listovi
14:15 23.05.2015.

Otkrio Ameriku!!

AN
andrijacatch
23:07 23.05.2015.

Baš to se meni događalo prilikom spavanja svakih nekoliko mjeseci. Onda sam kupio bolji madrac i sve je prestalo. I spavam kao beba.