Virovitica

Gradska poduzeća zatrpana molbama - radili bi bilo što

Foto: 'Marija Lovrenc/VLM'
Gradska poduzeća zatrpana molbama - radili bi bilo što
20.04.2010.
u 16:20
Na natječaj za NKV čistačicu u poduzeću Plin VTC javilo se čak petnaest zainteresiranih
Pogledaj originalni članak

Sigurna plaća, plaćeno bolovanje, slobodni dani te kolektivni ugovor prema kojemu radnik ne može bezrazložno dobiti otkaz samo su neki od uvjeta u kojima bi voljelo raditi više od šest stotina ljudi koji su poduzeća u vlasništvu Grada ili ona koja povezuju s gradskom upravom zatrpali molbama i životopisima u nadi da će se naći jedno radno mjesto viška baš za njih.

Rade, a traže posao

Najviše molba primila je Flora, zadužena za većinu komunalnih poslova u gradu, u kojoj želi raditi čak 560 osoba, od čega 311 sa srednjom školom i 36 za završenim fakultetom.

- Devedeset posto molba koje dobivamo završavaju riječima da bi u Flori radili bilo što, pa i kao čistači ulica. Svaki peti koji nam se javi nije nezaposlen, nego radi u drugim poduzećima, ali mu se naši radni uvjeti čine boljima pa bi prešao raditi kod nas istog dana kada se ukaže prilika - kaže Vladimir Šušak, upravitelj Flore, koja sa oko 120 zaposlenih ima tridesetak različitih vrsta zanimanja u okviru svoje komunalne djelatnosti.

Ima što slobodno?

U Virkomu, zaduženom za sustav vodoopskrbe i odvodnje, ističu da im se svakodnevno javljaju građani pitajući za slobodno radno mjesto.

- Imamo 44 zaposlena i više ne zapošljavamo nove djelatnike, iako interesa ima. Većina naših radnika su zanimanja sa srednjom stručnom spremom, ali i inženjeri, strojari, programeri i računovođe, odnosno svi profili zanimanja - ističe Zdravko Per, direktor Virkoma.

Zvonko Kožnjak, direktor novog poduzeća Plin VTC, ističe kako je zanimanje za svakim radnim mjestom najbolje došao do izražaja u natječaju za NKV radno mjesto čistačice - primili su čak petnaest molba.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.