Danas u večernjem

Božo Petrov: Nema pregovora sa SDP-om i HDZ-om

Foto: VL
naslovnica 21.3
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
božo petrov
21.03.2015.
u 00:01
Gradonačelnik Metkovića Božo Petrov za Obzor o planovima na nacionalnoj razini, SDP-u i HDZ-u, aktualnim hrvatskim prijeporima...
Pogledaj originalni članak

Božo Petrov nastoji Mostom nezavisnih lista nakon Metkovića prekriti cijelu državu. Priprema se za parlamentarne izbore i okuplja nezavisne kandidate koji će Hrvatsku, tvrdi, znati voditi onako kako se nismo naviknuli – pošteno i stručno.

Na sebe je skrenuo pozornost kada je, postavši gradonačelnik Metkovića, poslao grad na minimalac, a nakon što je smanjio gradski dug za trećinu, mediji su počeli pisati o “metkovskom čudu”. Uvjeren je da, nakon brojnih jalovih pokušaja, upravo njegov Most predstavlja taj famozni treći put, neopterećen ideologijama, koji će birači konačno prepoznati.

Razgovarali smo o planovima na nacionalnoj razini, potencijalnim partnerima, pregovorima, gospodarskom programu, SDP-u i HDZ-u, a rekao nam je i što misli o aktualnim hrvatskim prijeporima: prosvjedu branitelja, monetizaciji autocesta, homoseksualnim brakovima...

Donosimo neke od naglasaka iz intervjua:

Nema pregovora sa SDP-om i HDZ-om. Neki su njihovi potezi na rubu zločina prema vlastitom narodu

S Hrastom se ne mogu identificirati. Razlog je što je sve što se događalo u njihovim redovima bilo motivirano isključivo osobnim interesima...

Drago Prgomet je častan čovjek, ali još se nismo dogovorili

Željka Markić? Ne vjerujem da bi politička suradnja s građanskim aktivistima donijela pozitivne efekte. Za sada ne

>>Cijeli intervju s Božom Petrovom čitajte u subotnjem Obzoru Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Foto: VL

>>Božo Petrov: Ne želim misliti da je ovo politički obračun sa mnom

>>'Trebaju doći novi ljudi koji Hrvatsku neće gledati kao imovinu'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 73

NE
nelaprdaj
16:25 20.03.2015.

G. Petrov, želim vam svu sreću na predstojećim parlamentarnim izborima. Raduje me to što se javljaju nove, pozitivne ličnosti u politici poput vas i gospodina Kovačića i nadam se da ćete naći još puno takvih u ostalim mjestima u Hrvatskoj pa zajedno smijeniti ovaj korumpirani cirkus uhljeba na čelu države.

DI
dinamojavolim1
17:57 20.03.2015.

Bozo samo hrabro i sa tim bitangama nemoj pricat

DU
Deleted user
17:46 20.03.2015.

Ukoliko bi samo zapoceli pregovore sa nekom od stranaka poput HDZa ili SDPa ova inicijativa bi odmah pada u vodu. Dobro birajte s kom mislite surađivati, trazite javne zivotopise, budite transparentni, obecajte ono sto mozete ispuniti, definirajte rokove koji su realni i tada cete zadobiti narod i stvoriti pretpostavke za bolje sutra mladim narastajima. Sretno i hrabro!