ISPRED GORANA PAUKA

Gradonačelnik Knina Marko Jelić najveće iznenađenje Dalmacije

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Knin: Marko Jelić glasovao na lokalnim izborima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Knin: Marko Jelić glasovao na lokalnim izborima
18.05.2021.
u 16:47
Prije četiri godini detronizirao je Josipu Rimac u Kninu
Pogledaj originalni članak

Zadar i Šibenik iznenađenja su lokalnih izbora. Napose se to odnosi na zadarsko Gradsko vijeće i šibensku Županijsku skupštinu. Iznenađujuće je prije svega to što HDZ nije dokazao da je sjeverna Dalmacija bastion HDZ-a. Najveće je iznenađenje Marko Jelić, kninski gradonačelnik, koji je krenuo u utrku za šibenskog župana i u prvom krugu osvojio više glasova od HDZ-ova župana i predsjednika Zajednice hrvatskih županija Gorana Pauka.

Jelić već dobiva signale i s ljevice i s desnice o podršci u drugom krugu, no u pobjedu vjeruje i Pauk. Jelić je taj koji je, iznenađujuće, prije četiri godine detronizirao Josipu Rimac u Kninu. U Zadru je pak HDZ osvojio za njega mršavih 34 posto u vijeću i nije ni blizu natpolovične većine i tek treba vidjeti hoće li mu podršku dati Enio Meštrović alias Ričard, performer koji izruguje društvene norme. No tu će se nešto pitati i Marka Vučetića, koji je imao 12 posto manje od HDZ-ova Branka Dukića i dva posto više od Ričarda, i koji se nada pobjedi u Zadru u drugom krugu.

Zanimljivo, Vučetića osim koalicije SDP – AM – HSS podržava Puljkov u Splitu pobjednički Centar. U Šibeniku je gradonačelnik Željko Burić uvjerljivo pobijedio SDP-ova Tonćija Restovića, kao što je i u zadarskoj Županijskoj skupštini HDZ-ov Božidar Longin nezavisnog Ivicu Žuvelu, no nedovoljno za ukupnu pobjedu.

 

>> Pogledajte i ovaj video: Tomislav Tomašević prije točno 11 godina predvodio je prosvjed u Zagrebu, a sada bi mogao preuzeti grad

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.