HŽ PORUČIO:

Gradnja prekinuta jer se izvođač radova našao u teškoćama

Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
Gradnja prekinuta jer se izvođač radova našao u teškoćama
03.05.2010.
u 18:46
Projekt HŽ-a u Karlovcu vrijedan je više od 10 milijuna kuna, radovi su počeli 5. svibnja 2008. godine, a gradi se dulje nego zagrebačka Arena.
Pogledaj originalni članak

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić inzistirao je na sastanku s prvim ljudima Hrvatskih željeznica kako bi doznao zbog čega toliko kasni gradnja novoga željezničkog stajališta u središtu grada.

Lažni rokovi i razlozi

– Direktor Hrvatskih željeznica Branimir Jerneić rekao je da su tijekom gradnje naišli na nekoliko manjih problema, ali da je najveći problem tvrtka koja je izvodila radove, a našla se u poslovnim teškoćama. Direktor Jerneić obećao je da će HŽ razgovarati s izvođačem kako bi utvrdili mogu li sagraditi željezničko stajalište u Karlovcu, i do kojeg roka. Dogovoreno je da će HŽ o rezultatima sastanka obavijestiti Grad Karlovac – rekla je Andreja Barberić, glasnogovornica Grada. Dodala je da je gradonačelnik D. Jelić, iako predstavnici Hrvatskih željeznica nisu spominjali nove rokove niti hoće li tijekom godine riješiti problem s izvođačem i završiti projekt u Karlovcu, zadovoljan sastankom s direktorom B. Jerneićem, jer je napokon rečeno što je najveći problem i kočnica projekta.

– Grad je do sada izdao dvije lokacijske i isto toliko građevinskih dozvola, a bude li potrebno, izdat će i treću dozvolu ako dođe do izmjene projekta, a sve kako bismo pomogli da stajalište bude što prije završeno – kazala je Andreja Barberić.

Gradnja stajališta u Novom centru povjerena je tvrtki Cenoza d.o.o. iz Šapjana kod Rijeke. Službeni početak bio je 5. svibnja 2008. Tada je najavljeno da će za godinu dana Karlovac dobiti prekrasno, novo i moderno stajalište, a vodit će se i briga o okolišu, parkiralištu, prometnoj učinkovitosti, sve radi još kvalitetnijeg putničkog prijevoza. Potom se izredalo nekoliko rokova.

Čekali da prođe zima

Posljednji put, početkom ožujka, iz HŽ-a su nas uvjeravali da je razlog kašnjenju to što su tek 1. prosinca 2009. dobili potvrdu izmjene glavnog projekta po kojem je trebalo nastaviti radove. Potom su ih, navodno, zaustavili snijeg i hladnoća. Tada su nas obavijestili da je za ostatak radova potrebno još oko mjesec dana i da bi novi termin otvaranja mogao biti sredinom svibnja. Međutim, od toga neće biti ništa.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

UK
Ugo Kajvez
20:45 03.05.2010.

Država i dalje propada zbog lihvarske i sluganske politike prokletim EU direktivama brže nego što se lopta kotrlja nizbrdo ....... bit će još repriza maksimira ........

BU
bubimima
11:20 04.05.2010.

Otkada to radovi stoje zbog papirologije i čekanja na dozvole?! Pa zna se da država i gradovi grade ceste i javne objekte ne poštujući zakone, bez dozvola i dokumenata, samo da što prije građevinsko-politička mafija opere novce. Ministarstvo građevinarstva ionako ne kontrolira zakonitost javnih građevinskih radova. Ovdje se očito radi o onoj: \"Dobar izgovor zlata vrijedi\".