Prilika

Gradište gradi kanalizaciju novcem iz EU fondova

Gradište gradi kanalizaciju novcem iz EU fondova
09.05.2013.
u 08:16
Projekt je započeo u jesen prošle godine, a do početka kolovoza, kada će radovi i službeno završiti, gotovo svi stanovnici Gradišta dobit će mogućnost priključenja na kanalizaciju.
Pogledaj originalni članak

Nisu baš brojne jedinice lokalne samouprave u Slavoniji koje se mogu pohvaliti kako koriste sredstva EU fondova za izgradnju infrastrukture, ali zahvaljujući upravo tim sredstvima u općini Gradište u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije. Projekt je započeo u jesen prošle godine, a do početka kolovoza, kada će radovi i službeno završiti, gotovo svi stanovnici Gradišta dobit će mogućnost priključenja na kanalizaciju.

- Sami nismo mogli snositi troškove projekta pa smo priliku vidjeli u sredstvima EU pa smo angažirali agenciju koja nam je izradila svu potrebnu dokumentaciju i kandidirali se za novac iz IPARD programa. Dobili smo milijun eura bespovratno i to je zaista rijetkost da jedna mala općina kao što smo mi, dobije taj iznos - kaže načenik općine Gradište, Srećko Papac dodajući kako su novac za ovaj projekt dobili od Europske investicijske banke i Hrvatskih voda. Ovaj milijun nije prvi novac koji je općina Gradište dobila od EU. Za izgradnju poduzetničke zone dobili su milijun eura iz programa CARDS i nepovratni milijun za poboljšanje i razvoj ruralne infrastrukture unutar IPARD programa.

>>Zahvaljujući IPARD-u općina Jakšić proračun povećala tri puta

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.