Zbog otpada

Građanska opcija grada Osijeka traži hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Građanska opcija grada Osijeka traži hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća
21.12.2014.
u 14:11
Konkretno, koncentracija žive u podzemnoj vodi povećana je od 1996. godine do danas 51 puta ili 5100 post
Pogledaj originalni članak

Građanska opcija grada Osijeka zatražila je od osječkog gradonačelnika Ivana Vrkića hitno sazivanje Gradskog vijeća Osijeka na kojoj bi se raspravljalo o odlaganju otpada u gradu te stanju na odlagalištu Lončarica Velika. Na tome je odlagalištu, kako je izvijestio predsjednik GOGO-a Miroslav Vanek, došlo do značajnog povećanja koncentracije olova i žive.

- Konkretno, koncentracija žive u podzemnoj vodi povećana je od 1996. godine do danas 51 puta ili 5100 posto, a olova 750 puta ili 75000 posto - ukazao je Vanek pozivajući se na tumačenje rezultata analize prema Uredbi o standardu kakvoće voda iz prošle godine. Smatra kako je problem Lončarice Velike nastao propustima nekoliko gradskih vlasti, ali trenutno najveću odgovornost zbog nečinjena te neistinog informiranja, dodao je ima sadašnja gradska administracija na čelu s gradonačelnikom Vrkićem.

- Tražimo poduzimanje mjera s kojima će se rad odlagališta uskladiti sa Zakonom te u koordinaciji s Osječko-baranjskom županijom pripremiti nova lokacija za deponiju otpada, ali i zaustavljanje svih radnji oko proširenja odlagališta. Istovremeno bi gradska administracija u što kraćem roku trebala sanirati i zatvoriti Lončaricu Veliku - poručio je Vanek dodajući kako se Osijeku "realno može dogoditi da nadležna inspekcija zbog ovakvog stanja zatvori odlagalište", a u tom slučaju "zaslugom gradske administracije, imat ćemo potpuni kaos s otpadom za što odgovornost mora preuzeti gradonačelnik Vrkić".

>> Vrkić: Suđenje nije pravično. Glavaš: To je odugovlačenje

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.