OVRHE NA PLAĆE

Građani na brojne načine pokušavaju izbjeći ovrhe, a od 1. siječnja one će biti otežane, jedan je razlog za to

Foto: Pixabay/Ilustracija
Građani na brojne načine pokušavaju izbjeći ovrhe, a od 1. siječnja one će biti otežane, jedan je razlog za to
24.07.2022.
u 06:33
Što se tiče poslodavaca, za njih će, usvoje li se izmjene Ovršnog zakona koje su u proceduri, obveza provođenja ovrhe na plaću prestati 1. siječnja 2023. Poslodavci iz udruge Glas poduzetnika zasad nisu imali upite zaposlenika da im plaće isplaćuju preko Revoluta, a iz HUP-a nam nisu odgovorili kakvo je stanje kod njih.

Ovaj sadržaj je dostupan samo za Premium korisnike Večernjeg lista.

Pretplatite se na sadžaj s potpisom.

Mjesečni pristup - 39 kn/mj

Pristup Večernji Premium sadržaju do otkazivanja, mjesečna naplata

  • Prvi mjesec 9 kuna (samo za nove korisnike)
BIVŠI MOSTOVCI O RASKOLU U MOSTU

'Raspudići su otišli iz karijernih razloga, istih onih zbog kojih su i došli u Most'

Marko Vučetić se pita zašto Mariji Selak Raspudić Marin Miletić nije smetao i na listi za Sabor ako joj je sad smetao na listi za EU parlament, Vlaho Orepić drži da je Most u konfliktu s vlastitom idejom i svima oko sebe, Ivana Ninčević-Lesandrić da se stranka više bavi pobačajem nego gospodarstvom, a Ivica Relković da Most ima problem hrabrosti zadnjeg koraka, odnosno hrabrosti ulaska u mogućnost izvršne vlasti i s nekim s kim nije bitno blizak

TRI ZAPADNA ŠAMARA SRBIJI

Božo Kovačević: Vučić nije Tito da može provoditi politiku nesvrstanosti. Srbija sada plaća visoku cijenu

Prvi šamar za Vučića dogodio se prošlog tjedna kada je parlamentarna skupština Vijeća Europe izglasala potporu članstvu Kosova u svojem vijeću. Drugi je šamar predlaganje rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici na kojoj je radilo više država, a treći su sankcije Dodiku i suradnicima, zbog čega se plaće u Republici Srpskoj isplaćuju – na ruke



Komentari 10

ST
streetboy
07:29 24.07.2022.

Nije problem u ovrsi , moras platiti sto si potrosio , nego sto ovhe vode paraziti koji su se sami nemetnuli , sva sreca da hanzekovic otegnuo papke , vece govno ova drzava nije imala.

OT
otrovnijezik
07:35 24.07.2022.

Svaka ovrha bez rješenja suda je ilegalna i nevažeća a FINA i odvjetnici nemaju što tražiti u tom postupku.

JA
jamajka
09:02 24.07.2022.

Nedopustivo je da su ovrhe jedan od unosnijih biznisa odvjetnika i bilježnika. A pitanje duga je pitanje dužnika, ali i vjerovnika koji pristaje na dug od lošeg dužnika. Kako uspostaviti ravnotežu odgovornosti za dug između npr. banke i nekog polupismenog klijenta kada je banka u pregovaranju nesporedivo jača u tehnologiji, znanju i svemi ostalome i možda ciljano iz nekog razloga nekog gura u dug. Da li se tu može govoriti o prevari itd. itd.?