Kadroviranje u Ogulinu

Grad samo politički postavlja ljude koji ne poznaju Radio

Foto: Arhiva VL
Grad samo politički postavlja ljude koji ne poznaju Radio
06.01.2015.
u 12:05
Aktualna direktorica Radio Ogulina Dubravka Vuković odbila biti članica nove Uprave, ostaje urednica
Pogledaj originalni članak

Dosta mi je političkog kadroviranja i loše komunikacije s Gradom. To traje već godinu i pol, od dolaska nove HDZ-ove vlasti- poručila je dosadašnja aktualna direktorica i urednica Radio Ogulina Dubravka Vuković, koja je na Skupštini odbila postati treći član Uprave.

Nemaju veze sa strukom

Baš je rasprava o imenovanju nove Uprave donijela najviše bure na jučerašnjoj Skupštini Radija na kojoj je Milan Hudorović ‘postavljen’ za novog člana Nadzornog odbora, iako ga je Gradsko vijeće imenovalo još u travnju.

Time se nastavljaju trzavice lokalnog medija, čiji je Grad vlasnik 83 posto.

– Grad se kao većinski vlasnik uglavnom bavi kadroviranjem na Radiju. Raspisivali su uvjete za glavnog urednika pa ih brisali, mijenjali članove Nadzornog odbora. Sada se bave upravom i dovode ljude koji nemaju veze s novinarstvom, koji su političari.

To je podcjenjivanje zaposlenih koji odgovorno obavljaju svoj posao i za to dobivaju priznanja struke. To je čisto političko kadroviranje i ja u toj priči ne želim sudjelovati. Nije mi prioritet biti direktor, nego pošteno obavljati posao za koji sam se školovala- objasnila je Dubravka Vuković, predavši predsjedniku Skupštine, ujedno i ogulinskom gradonačelniku Juri Turkoviću pečat i ključ službenog automobila.

Upravo je Turković na sjednici Skupštine predložio da novi članovi Uprave budu Željko Bokulić kao predsjednik, koji je inače i prvi čovjek županijskog HSP AS-a, Domagoj Magdić, a za trećeg je člana predložio Dubravku Vuković.

– U skladu s novim društvenim ugovorom nema više funkcije direktora, nego postoji samo Uprava. Vuković je odbila biti članica. Međutim, voljan sam je uključiti ukoliko se u međuvremenu predomisli. Ako ne, u roku od mjesec dana imenovat ću novog člana Uprave. Grad želi investirati u Radio.

U proračunu smo osigurali 200.000 kuna kojima ćemo kupiti novu opremu i sve što treba- kaže gradonačelnik Ogulina i predsjednik Skupštine Jure Turković.

Međutim, na radiju su ogorčeni što se odluke donose na takav način, što imena kandidata za članove Uprave nisu bila u materijalima, nego su predložena na samoj sjednici.

Dubravka Vuković smatra i da Grad zanemaruje Radiokojemu je otkazao ugovor o poslovnoj suradnji.

Željko Bokulić ne vidi ništa sporno u tome što je čovjek iz politike.

Uprava=tri direktora

– Novom organizacijom i društevnim ugovorom vlasnik je htio samo dodatno unaprijediti Radio, da bude još bolji, kvalitetniji, slušaniji. To što sam iz politike, ne znači da neću dobro raditi posao.

Bit ću korektan i radit ću za dobrobit Radija i vidjet će se pomaci. Uprava, zapravo znači da Radio ima tri direktora, svakog zaduženog za jedan dio, pa i novinarski - kazao je Bokulić.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.