predsjednički izbori

Grabar Kitarović prema očekivanjima pobijedila i u Vukovarsko - srijemskoj županiji

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Grabar Kitarović prema očekivanjima pobijedila i u Vukovarsko - srijemskoj županiji
12.01.2015.
u 12:15
Grabar Kitarović pobijedila je u svim gradovima na području županije kao i u većini općina.
Pogledaj originalni članak

Kako se i očekivalo Kolinda Grabar Kitarović je na nedjeljnim izborima pobijedila i ovaj put u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

Nova hrvatska predsjednica dobila je u drugom krugu predsjedničkih izbora 59,49 posto glasova. Grabar Kitarović pobijedila je u svim gradovima na području županije kao i u većini općina. Najneizvjesnije bilo je u Vukovaru gdje je Grabar Kitarović također pobijedila ali tijesno. Naime, ona je osvojila 51,66 posto glasova, a sada već bivši predsjednik Ivo Josipović 48,34 posto.

Kada je riječ o općinama Grabar Kitarović u većini njih ostvarila je više nego uvjerljivu pobjedu. Između ostalih pobijedila je i u Općinama Babina Greda i Tordinci gdje je SDP na vlasti. Josipović je pak odnio najveći broj glasova u Općini Gunja.

Ipak, najuvjerljiviji rezultati zabilježeni su u općinama sa većinskim srpskim stanovništvom (Borovo, Markušica, Negoslavci i Trpinja). U tim općinama također je zabilježen veći odaziv nego u prvom krugu i još uvjerljiviji broj glasova na strani Josipovića. Prema podacima državnog izbornog povjerenstva Josipović je u Općini Borovo osvojio 96,59 posto glasova, Markušici 96,14, Trpinji 94,06, a Negoslavcima čak 98,72 posto.

>> 'Molio sam se Bogu da vi budete naša nova predsjednica'

>> Karamarko: Imamo predsjednicu! Hvala ti Kolinda, a hvala i Jakovu koji je sve morao trpjeti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar kravata
kravata
08:08 13.01.2015.

Krivo razumjeli izjava je bila, tužite nas a ne birajte nas.

DO
Dormen
19:25 12.01.2015.

Mnogo mije drago da je Varaždin postao centar ORJUNE,kao što je to bio Split dvadesetih godina prošlog veka.Čestitam Jugoslovenima,Orjunašima i drugim katoličkim Srbima iz severozapadne Hrvatske na izvojevanoj pobedi.I zato,BOG VAM POMOGO JUNACI.

DO
Dormen
00:43 13.01.2015.

Ima bre da znate,nova granica od pre zacrtane,Karlovac,Krapina,Varaždin;Koprivnica,Čakovec-,demokratija na delu ,Zagorci ,Međimurci i Podravci konačno shvatili da su katolički Srbi,bolje ikad nego nikad.POMOZ BOG JUNACI: