Dan komore

Grabar-Kitarović HOK-u: Ne dajte da se zanemaruje vaša uloga u gospodarskom pogledu

Foto: Ured predsjednice
Grabar-Kitarović HOK-u: Ne dajte da se zanemaruje vaša uloga u gospodarskom pogledu
01.07.2015.
u 13:28
- Obnoviteljska skupština Hrvatske obrtničke komore povela je prije dvadeset i jednu godinu hrvatsko obrtništvo u budućnost, rekla je u svom obraćanju Predsjednica Republike
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj Akademiji u prigodi Dana Hrvatske obrtničke komore koja se obilježava na dan Obnoviteljske skupštine komore održane prije dvadeset i jednu godinu.

- Obnoviteljska skupština Hrvatske obrtničke komore povela je prije dvadeset i jednu godinu hrvatsko obrtništvo u budućnost, rekla je u svom obraćanju Predsjednica Republike i pokroviteljica svečane Akademije.

Obnoviteljskom skupštinom, kojoj je pokrovitelj bio prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman, vraćen je značaj i pozicija koju je ova strukovna obrtnička organizacija imala u hrvatskom gospodarstvu, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović i dodala kako je ona ujedno i priznanje povijesne uloge obrtnika u razvoju gospodarstva i očuvanju identiteta hrvatskog naroda.

- Od tada do danas, hrvatsko obrtništvo pokazalo je svoju prilagodljivost novim uvjetima poslovanja te značajno pridonosilo zapošljavanju i gospodarskom razvoju, rekla je hrvatska predsjednica i dodala kako su kriza i tereti koje je nametnula država za neke bili preteški što je rezultiralo zatvaranjem velikog broja obrta i gubljenje velikog broja radnih mjesta.

Predsjednica Republike smatra da se država prema obrtnicima, poduzetnicima i radnicima, mora odnositi kao prema svom najvrjednijem resursu. To je resurs koji stvara dobit i novu vrijednost, otvara radna mjesta i potiče gospodarski razvoj te pridonosi općem dobru, boljitku države i svih njenih građana, rekla je Predsjednica.

Osvrnuvši se na ulogu Hrvatske obrtničke komore, predsjednica Grabar-Kitarović rekla je kako u zajedništvu s drugim komorama i udruženjima gospodarstvenika treba ustrajati u zaštiti svojih prava i interesa. - Ustrajte na poticajnom zakonodavnom okviru, uklanjanju administrativnih i birokratskih prepreka, motivirajućoj poreznoj politici, na dosljednoj primjeni zakona o rokovima plaćanja. Tražite širi prostor za rad, stvaranje i zapošljavanje – ne dajte da se zanemaruje vaša uloga u gospodarskom, ali i općem društvenom pogledu – posebno u obrazovanju za obrtnička zanimanja, koje mladima osigurava osposobljavanje za samostalan rad i brže uključivanje u svijet rada, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Na svečanoj Akademiji dodijeljena su najviša priznanja Komore najuspješnijim obrtnicima te  su promovirane nove majstorice i majstori.

Čestitajući svima kojima su dodijeljene majstorske diplome kao i dobitnicima priznanja „Zlatne ruke“, hrvatska predsjednica rekla je kako ispred njih stoje mnogi izazovi koji moraju biti poticaj i dodatna motivacija za bolji i uspješniji rad. - Ključ uspjeha leži u vašim rukama – uvjerena sam da ćete ga znati upotrijebiti, rekla je na kraju svog obraćanja Grabar-Kitarović, priopćio je Ured predsjednice.

>> Ranogajcu još jedan mandat na čelu HOK-a

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BR
brojevi
16:10 01.07.2015.

Glede svoje uloge kao Predsjednica RH, gospođa KGK pokazala je svu svoju veličinu i mudrost u obnašanju takove odgovorne državničke dužnosti. Svaki komentar je postao suvišan i bespredmetan jer svoje dužnosti obavlja na najbolji mogući način, na ponos građana RH.

KA
kajinx
14:33 01.07.2015.

Samo se promjenom Vlade mogu postići ovi ciljevi. Stretno HOK!

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
16:12 01.07.2015.

Ona radi vise od svih politicara.jos da ima vladu za saradnju HR bi krenula pravim putem Ovako ipak trudi se koliko moze i ceka da dode HDZ