Pogreške pilota

Gotovo se sudarili: Avioni se u letu približili na 30,5 metara!

Foto: Aiprox Board
Gotovo se sudarili: Avioni se u letu približili na 30,5 metara!
21.10.2013.
u 13:42
Škotska kontrola leta jednom je zrakoplovu javila da ode ulijevo, a drugom udesno, međutim, i jedan i drugi pilot postupili su suprotno uputama i tako ugrozili i svoje i živote putnika.
Pogledaj originalni članak

Zbog neobjašnjive pogreške obojice pilota i kopilota u dva zrakoplova umalo se dogodila tragedija u zraku iznad Škotske. Kontrolori leta spriječili su sudar dvaju aviona tipa boeing 747 u letu nakon što su se približili jedan drugome na svega 30,5 metara vertikalno, piše Metro news.

Incident se dogodio u lipnju, prema analizi britanskog Aiprox Boarda, u trenutku kada su se oba zrakoplova spremala preletjeti ocean.

Škotska kontrola leta jednom je zrakoplovu javila da ode ulijevo, a drugom udesno, međutim, i jedan i drugi pilot postupili su suprotno uputama i tako ugrozili i svoje i živote putnika. Kontrolor je odmah jednom od pilota rekao da spusti visinu, a drugom da je poveća. Zbog brze reakcije kontrolora leta izbjegnuta je tragedija, a ostalo je nejasno kako su piloti i kopiloti iz oba zrakoplova pogrešno protumačili upute.

>> Zbog ovoga je zrakoplov Croatije Airlinesa prisilno sletio u Zürichu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.