Kuhari u Karlovcu

Gosti uživali i u tjestenini punjenoj somom u kremi od buče...

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
tjestenina1
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
tjestenina2
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
tjestenina3
07.11.2014.
u 15:28
Na 6. Kongresu izvornog tjesteničarstava, na kojem je sudjelovalo 14 zemalja, pokazalo se da i Karlovačka županija ima svoje adute, treba ih samo brendirati
Pogledaj originalni članak

Pašteta od vrganja u lisnatom tijestu, domaća kokošja juha s rezancima i žličnjacima od jetre, tjestenina punjena somom na kremi od buče, štrukli na juhu, svinjska rebarca s krpicama i zeljem, rolada od kestena; meni je to posebne večere Karlovačke županije koju su za goste pripremili članovi županijske Udruge kuhara na 6. Internacionalnom kongresu tjesteničarstva u Karlovcu.

Knedle i štukli

I dok su gosti uživali u slasnim specijalitetima, domaćini su pokazali da i naša županija ima adute.

– Kod nas se svakodnevno proizvode jela od tjestenine. Treba ih samo predstaviti i više o tome pričati. Evo, ponudili smo i knedle od šljiva bez krumpira, domaće rezance u juhi, a imamo još mnogo specifičnih jela- poručila je naša vrsna kuharica Ivana Vukmanić.

Na dvodnevnom kongresu u Domu OSRH Zrinski okupilo se više od 200 sudionika iz 14 zemalja svijeta. U ime organizatora, direktor tvrtke Robinson Stjepan Odobašić ukazao je na lošu situaciju u Hrvatskoj, koja uvozi čak 60 posto tjestenine. Stoga je ovaj kongres iznimno važan.

Zaštita hrvatske tjestenine

– Prvi je cilj da educiramo kulinarski sektor o svijetu tjestenina. Ovdje su kuhari i predavači iz 14 zemalja i to je vrlo zanimljiva edukacija na praktičan način. Drugi cilj je da pokrenemo zaštitu naših autohtonih hrvatskih tjestenina jer u tom sektoru nemamo ništa zaštićeno- rekao je Odobašić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.