Petar Krmpotić

Gospićki gradonačelnik osumnjičen zbog zlouporabe položaja

Gospićki gradonačelnik osumnjičen zbog zlouporabe položaja
15.07.2014.
u 18:13
U ličko-senjskoj policiji potvrdili su nam da je riječ o bivšem predsjedniku Upravnog vijeća Veleučilišta, sadašnjem gradonačelniku Gospića Petru Krmpotiću, bivšem dekanu Branislavu Šutiću te prodekanu za financije i šefici računovodstva Veleučilišta
Pogledaj originalni članak

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom s područja Gospića, 62-godišnjakom s područja Gradaca, 38-godišnjakinjom i 48-godišnjakom s područja Otočca, zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

– Sumnjiče se da je 46-godišnjak kao predsjednik upravnog vijeća te obrazovne ustanove, u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2012. do 19. ožujka 2013. godine omogućio 48-godišnjaku nezakonito stjecanje imovinske koristi u iznosu ne manjem od 115 tisuća kuna, isplaćenih temeljem nezakonito donesenog ugovora o radu i odluke o plaći. U tome su mu pomagali 62-godišnjak i 38-godišnjakinja kao članovi upravnog vijeća, dok ih je na izvršenje kaznenog djela poticao 48-godišnjak, upravnik iste obrazovne ustanove.

U ličko-senjskoj policiji potvrdili su nam da je riječ o bivšem predsjedniku Upravnog vijeća Veleučilišta, sadašnjem gradonačelniku Gospića Petru Krmpotiću, bivšem dekanu Branislavu Šutiću te prodekanu za financije i šefici računovodstva Veleučilišta.

Policija je potvrdila da sumnjiči Šutića da je poticao ostalo troje prijavljenih da mu omoguće punu plaću na Veleučilištu iako je dobivao punu plaću kao djelatnik Nacionalnog parka Plitvičkih jezera. Sumnjiče se da je proračun tako oštećen za 115.000 kuna.

>> Bivši sudac splitskog Općinskog suda osuđen na 4,5 godina zatvora

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TH
thekurcula
22:00 15.07.2014.

Ja ne mogu više pratiti taj vaš hrvatski jezik! Tek sam se privikao na zlouporabu a vipromenite i kažete nije zlouporaba nego zloporaba. I nisam se još potpuno ni navikao na to kad evo opet -zlouporaba! Da ostanemo ipak na zloupotrebi, biće nam svima lakše?

GU
gustirna
22:12 15.07.2014.

Svoga u rijeci, puli......ne diraju, vec poznata rabota.

Avatar oneworld
oneworld
11:41 16.07.2014.

A što je s Kolićem on je taj koji ima putra na glavi.