Dobit će više zastupnika?

Jandroković o mandatima HSS-a: Vjerojatno će se Hrgova najava ostvariti

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Jandroković o mandatima HSS-a: Vjerojatno će se Hrgova najava ostvariti
13.01.2016.
u 15:02
– Postoje određeni sporazumi koji su potpisani između HDZ-a i partnera iz Domoljubne koalicije – kazao je Jandroković.
Pogledaj originalni članak

Dok zastupnici Hrvatskog sabora čekaju poziv za prvu radnu sjednicu, svoj klub konstituirao je Most nezavisnih lista, a u četvrtak bi se trebao nastaviti proces formiranja 30-ak saborskih radnih tijela.  – Proces razgovora o formiranju radnih tijela je započeo, sutra je važan sastanak – potvrdio je novinarima u Saboru Gordan Jandroković, potpredsjednik Kluba HDZ-a.  

Naglasio je da će se pri formiranju i rasporedu radnih tijela voditi dosadašnjom praksom, dobrim običajima i saborskim Poslovnikom. Dakle, vladajuća većina imat će predsjednika u nešto većem broju odbora, članovi odbora biraju se razmjerno broju zastupnika koji sjede na plenarnoj sjednici, kaže Jandroković i dodaje da će vladajuća većina u svim odborima imati jednog ili više zastupnika. 

"Razgovori i dalje traju"

Potvrdio je da bi se mogla ostvariti najava predsjednika HSS-a Branka Hrga da će HSS, koji je na izborima osvojio jedan zastupnički mandat, dobiti još dva i tako uspjeti u Saboru formirati HSS-ov klub. – Postoje određeni dogovori, sporazumi koji su potpisani između HDZ-a i partnera iz Domoljubne koalicije i vjerojatno je da će se ta Hrgova najava i ostvariti – rekao je Jandroković.  Nije otkrio koga će HDZ predložiti za potpredsjednike Sabora. Razgovori i dalje traju. ˜– Budući da je saborska sjednica najavljena za sredinu idućeg tjedna, molim još malo strpljenja – rekao je. 

Bez odgovora je ostalo i pitanje kada će početi redovna saborska sjednica, s obzirom na to da su, ako je planirana za 20. siječnja, pozivi zastupnicima već trebali biti poslani, a do srijede prijepodne to nije učinjeno. Obratite se predsjedniku Sabora koji je nadležan za ta pitanja, rekao je Jandroković.  Uvjeren je da će se formiranje Vlade obaviti u roku. – Vjerujem da će sve biti riješeno u roku, sve ide svojim tijekom i vjerujem da ćemo idući tjedan, kako je i najavljeno, imati Vladu – izjavio je Jandroković u Saboru.

>>HSS predlaže 50-ak stranačkih stručnjaka za novu Vladu

>>Hrg odgovoran što smo dobili tek jednog zastupnika

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

AN
Antejagec1
15:58 13.01.2016.

Njonjo, najveca ljiga u politici, poltron i ulizica koji vec duzi niz godina zivi na grbaci poreski obveznika. Pitam se po 100 puta, zar moze netko ovom covjeku dati svoj glas?

Avatar dras32
dras32
15:11 13.01.2016.

Nećete valjda Njonji dat neku funciju. Nek ode Sanaderu pa mu bude tajnica.

B5
B.55
15:17 13.01.2016.

treba njega izbacit iz sabora