Skandal

Goldman Sachs jedan je od vlasnika stranice za prostituciju

Goldman Sachs jedan je od vlasnika stranice za prostituciju
02.04.2012.
u 16:48
Istražujući prisilnu prostituciju i prodaju žena, Kristof je prošlog tjedna otkrio da Goldman Sachs posjeduje 16-postotni udio u stranici Backpage.com, poznatoj ne samo po pružanju seksualnih usluga nego i po podvođenju maloljetnica.
Pogledaj originalni članak

Jedna od najmoćnijih svjetskih investicijskih banaka Goldman Sachs jedan je od vlasnika najveće internetske stranice za prostituciju i seksualni trafficking u SAD-u. Šokantno je to otkriće iza kojeg stoji ugledni novinar Nicholas D. Kristof, zaposlenik još uglednijeg The New York Timesa.

Istražujući prisilnu prostituciju i prodaju žena, Kristof je prošlog tjedna otkrio da Goldman Sachs posjeduje 16-postotni udio u stranici Backpage.com, poznatoj ne samo po pružanju seksualnih usluga nego i po podvođenju maloljetnica.

Otkriveno je da iza legalno upisanog vlasnika stranice, a to je kompanija Village Vioce Media, stoje stvarni vlasnici – bogataši među kojima se već punih šest godina nalazi i zloglasna banka.

Kristof je prošlog tjedna banci poslao službeni upit o vlasništvu i tada je uslijedila prava panika. Iz Goldman Sachsa najprije su javili da nemaju utjecaj na stranicu, a zatim su u roku od tri dana rasprodali sve dionice koje su posjedovali. Ubrzo nakon toga kontaktirali su novinara te mu predočili dokumente o završetku poslovanja sa stranicom.

Dok iz uprave tvrde da nisu bili upoznati s poslovima stranice među čijim su vlasnicima bili, Kristof njihove tvrdnje odbacuje jer je banka, napominje, posljednje četiri godine imala predstavnika u nadzornom odboru stranice Backpage.com.

Ozloglašena stranica već je nekoliko puta ranije bila na meti javnosti. Ranije se pisalo o slučaju 15-godišnjakinje koja je bila oteta, drogirana, preprodavana i silovana zbog oglasa na Backpageu, a 19 američkih senatora potpisalo je peticiju kojom je tražilo njeno gašenje.

Cijeli slučaj i upletenost Goldman Sachsa u vlasničku strukturu Backpagea istražuje newyorška policija.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

OB
-obrisani-
17:35 02.04.2012.

Sto mislite, kojim putem se ispiru novci od droga ,prostitucije i kriminala ? John Cruz, an account relationship manager ,HSBC southern New York region, zaposlenik jedne od najvecih internacionalnih banaka HSBC za WorldNetDaily\':” Ja sam pronasao mnogo racuna kroz koje su prani novci u iznosu stotina tisuca $$$$$$$$$$ mjesecno.”

OB
-obrisani-
17:54 02.04.2012.

joj jesu otkrili ameriku. pa i malo djete zna kako sve funkcionira, i da politicki i drzavni vrh kontrolira sve. trgovinu drogama, prostituciju, kompletan kriminal. tocno se zna ko smije i ko ne smije da se bavi sa cime. da nije tako droga i prostitucija bi vec davni bili iskorijenjeni. ali dok je policije dotle je i kriminala:)

BJ
Ben Juda Talmudan
17:15 02.04.2012.

Moram reći kao Židov i kao ćovjek da je Goldman@Sachs najveća sramota koja se vezuje za židovski bankarski lobi.Ta banka je većinski dioničar i vlasnik korporacije koja u SAD otvara privatne zatvore i unutra ,uz pomoć korumpiranog policijskog i sudskog aparata,zatvara ljude bez optužnice i bez dokaza.Njihova pohlepa za bogaćenjem je frapantna i ne libe se apsolutno ničeg niti načina na koji će se bogatiti.Sramota za SAD i za sve koji imaju posla sa tom bankom.