OPĆINA VELIKA

Gnjusni vandalizam kraj Požege: U potok pobacao leševe uginulih svinja

Foto: FACEBOOK
Foto: FACEBOOK
05.07.2022.
u 15:04
- Pozivamo sve savjesne sumještane i posjetitelje naše općine da prijave ovakve situacije kako bi službe mogle reagirati i kazniti počinitelje ovakvih djela - pozvali su iz općinske uprave.
Pogledaj originalni članak

Mještani Velike zgroženi su vandalizmom koji se ovih dana dogodio u njihovom mjestu. Naime, zasad nepoznati počinitelj ili više njih pobacali su leševe svinja u potok koji protiče kroz mjesto. Općina Velika na svojoj je službenoj Facebook stranici objavila status o sramotnom slučaju koji se dogodio u ovom općinskom središtu, petnaestak kilometara sjeverno od Požege.  

- Svakodnevno smo svjedoci bacanja otpada na raznim lokacijama diljem naše Općine. Tako smo prije nekoliko dana u potoku nedaleko benzinske postaje u Velikoj pronašli leševe uginulih svinja - navodi se u objavi.

Foto: FACEBOOK

Budući da u u ovoj općini u gotovo svim mjestima postoji organizirani odvoz otpada, kako komunalnog tako i korisnog, a i on se može besplatno odlagati na reciklažnom dvorištu, u općinskoj upravi smatraju kako nije potrebno da dolazi do ovakvih i sličnih situacija.

- Pozivamo sve savjesne sumještane i posjetitelje naše općine da prijave ovakve situacije kako bi službe mogle reagirati i kazniti počinitelje ovakvih djela - pozvali su iz općinske uprave.

Oštra reakcija iz općinske uprave ne čudi, jer ekološki incidenti poput ovog zasigurno ne doprinose reputaciji ove potpapučke zelene oaze koje sa svojim nedavno obnovljenim bazenima, parkom prirode Papukom, čistom i netaknutom prirodom i drugim potencijalima slovi za jedno od najpoznatijih turističkih odredišta u Slavoniji, koje na mjesečnoj razini posjete deseci tisuća turista.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.