Foto: Reuters/PIXSELL Požari u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL Požari u Kaliforniji
Foto: Reuters/PIXSELL Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL Sjeverna Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL Baltimore
Foto: Reuters/PIXSELL Baltimore
Foto: Reuters/PIXSELL Baltimore,neredi
Foto: YouTube Majka istukla sina-prosvjednika u Baltimoreu

Glavni tajnik UN-a uputio svijetu poruku crvenog upozorenja

31. 12. 2017. u 17:46 7
"Klimatske promjene brže su od nas" a "nejednakosti su i sve jače" s teškim kršenjima ljudskih prava, kazao je on izrazivši žaljenje zbog jačanja nacionalizma i ksenofobije.

Glavni tajnik UN-a Antonio Guterres uputio je  "poruku upozorenja, crvenog upozorenja" o opasnostima koje prijete svijetu u 2018. godini i pozvao je na "jedinstvo" u povodu nove godine.

GODINA NA IZMAKU Ovo su predviđanja koja su se ostvarila u 2017. godini

"Kada sam prije godinu dana stupio na dužnost, uputio sam apel da 2017. bude godina mira. Nažalost, ...dogodilo se suprotno", rekao je Guterres.

"Sukobi su se pogoršali i pojavile su se nove opasnosti. U cijelome svijetu nikada nije bio tako veliki strah od nuklearnog oružja od kraja Hladnog rata", istaknuo je šef UN-a aludirajući na krizu sa Sjevernom Korejom.

Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters Foto: Reuters

"Klimatske promjene brže su od nas" a "nejednakosti su i sve jače" s teškim kršenjima ljudskih prava, kazao je on izrazivši žaljenje zbog jačanja nacionalizma i ksenofobije.

"Mi možemo riješiti sukobe, prevladati mržnju i zaštititi naše zajedničke vrijednosti, ali moramo biti ujedinjeni kako bi to postigli", ocijenio je.

Guterres je pozvao svjetske čelnike da "ponovno izgrade povjerenje ujedinjujući ljude oko zajedničkih ciljeva".

odbio ubijati za druge Životna priča o izdaji, mučenju i neočekivanoj ljubavi

Svjetsko stanovništvo Afrikanaca će biti čak četiri puta više do 2100.

Dobra 2017. godina Najbogatiji ljudi na svijetu bogatiji su za još 1000 milijardi dolara

#OSTAJEMDOMA
Imate kućnog ljubimca i trebate savjet: Online ambulanta dat će vam sve odgovore
pogledajte na vecernji.hr
  • 18:05 31. prosinca 2017.

    Da se to "ujedinjenje" ne zove mozda novi svjetski poredak. Ne vjeruj zmiji kad mjesa istinu i lazi.

  • 20:09 31. prosinca 2017.

    Neka upozori zapadne vlade da ne ratuju po svijetu, neka upozori zapadne bogataše da ne proizvode proizvode koji traju šest mjeseci. Bilo bi zanimljivo za vidjeti koliko bi ovima koji su dobili upozorenje trebalo da smjene glavnog tajnika UN-a , ...

  • 19:30 31. prosinca 2017.

    Najveća opasnost je hibridno, kaubojsko pravo koje nema uporišta ni u europskom ni u drugom međunarodnom pravu, ni u pravdi ni u etici! Ta pošast je opasnija od svih klimatskih promjena i od svih kriznih žarišta u svijetu. UN sada ...

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".