Nedjeljni Večernji

Glad me natjerala u glazbu, a ne san, a opet bih sve isto

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
montserrat caballe (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
montserrat caballe (1)
montserrat caballe (1)
montserrat caballe (1)
montserrat caballe (1)
montserrat caballe (1)
05.06.2011.
u 08:00
Jednom davno, na letu iz Kanade u Pariz mislim da sam mnogo pomogla čovjeku koji je u zraku doživio infarkt. Iako mnogi to ne znaju, ja sam i medicinska sestra, priča M. Caballé
Pogledaj originalni članak

Još jednom se potvrdilo da su najveći ljudi na svijetu i najjednostavniji – lišeni hirova i pogleda svisoka prema “običnom čovjeku”. Uoči nastupa 23. srpnja na otvorenju ATP-a u Umagu madam Montserrat Caballé ugostila nas je u svojem stanu, u središtu Barcelone. Veseli se što će 23. srpnja zapjevati u Umagu, za koji je spremila poseban program.

 Operna diva otkrila nam je svoju životnu priču.

- Potječem iz jako siromašne obitelji. Vjerujem da glad i potreba pokreću ljude, mene jesu. Zbog te sam se životne situacije unijela u pjevanje, glazbi sam se predala čistog srca, kako bih ostvarila ne neki svoj glazbeni san, nego stvarnost koja me tjerala da budem odgovorna, da pomognem svojoj obitelji, koja pomaže meni - priča Montserrat.

U mladosti je završila bolničarstvo te se prisjetila  i herojskog djela koje je učinila tijekom jednoga leta.

- Jednom davno, na letu iz Kanade u Pariz mislim da sam mnogo pomogla čovjeku koji je u zraku doživio infarkt. Budući da cijeloga života uza se imam torbicu sa svim osnovnim stvarima za medicinsku pomoć, pohitala sam prema njemu. Pružila sam mu prvu pomoć. Poslije je gospodin sa suprugom došao u kazalište na moju izvedbu. Potražili su me nakon predstave i gospođa mi je rekla: Hvala vam, spasili ste život mojem mužu. Ne znam jesam li mu spasila život, ali pomogla sam čovjeku u nevolji i to je predivan osjećaj, priča ova Barcelonka i dodaje da ništa u svom životu ne bi mijenjala.

 

>> Cijeli tekst o opernoj divi pročitajte u Nedjeljnom izdanju Večernjeg lista...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.