na sudu u vraždinu

General bivše JNA Vladimir Trifunović traži novo suđenje

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
General bivše JNA Vladimir Trifunović traži novo suđenje
09.04.2013.
u 19:15
Prije 22 godine pravomoćno je osuđen na 15 godina zatvora zbog pogibije šest i ranjavanja 37 ljudi. Stjepan Adanić pozvan je za svjedoka
Pogledaj originalni članak

Bivši general JNA i zapovjednik varaždinskog korpusa Vladimir Trifunović 22 godine nakon pravomoćne sudske presude podnio je sudu zahtjev kojim traži novo suđenje u vezi s optužbama za ratni zločin počinjen u Varaždinu u jesen 1991. godine. U to vrijeme u obrani grada i okolnih mjesta poginulo je šest branitelja te je ranjeno 37 osoba zbog čega je u odsutnosti osuđen na 15 godina zatvora. Presudu je kasnije potvrdio i Vrhovni sud RH.

Zahtjev za obnovu postupka kod mnogih Varaždinaca, posebno sudionika dana varaždinskog rata i onih koji su preko nišana prisilili generala Trifunovića i njegove oficire na predaju, izazvao je veliko čuđenje. Na sud je za svjedoka pozvan i ratni gradonačelnik Varaždina Stjepan Adanić.

– Iznenađen sam da se 22 godine nakon pravomoćne sudske presude traži obnova postupka. Pozvan sam za svjedoka i dolazim na sud i govorit ću samo istinu. Ona govori da su Varaždinci mjesecima živjeli u strahu, a imali smo i ljudskih žrtava te mnogo ozlijeđenih. Sve to ne ide u prilog Trifunoviću i njegovim oficirima koji su govorili da će Varaždin sravniti sa zemljom – rekao je Stjepan Adanić.

Igor Pavlic, glasnogovornik suda, potvrđuje da je sud primio zahtjev za obnovu postupka i da će se provesti izvidi. Odluku o tome hoće li biti novog suđenja sudsko vijeće donijet će nakon saslušanja svjedoka.

>>General Vlado Trifunović će pravdu potražiti i u Hrvatskoj

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.