Libija

Gadafijev sin Saadi u konvoju prešao u Niger

Foto: Reuters
Gadafijev sin Saadi u konvoju prešao u Niger
12.09.2011.
u 07:31
Saadi je bivši nogometaš s kratkim igračkim stažem u Italiji, bio je i kapetan libijske nogometne reprezentacije, a nakon toga i predsjednik nogometnog saveza.
Pogledaj originalni članak

Saadi Gadafi, jedan od sinova odbjeglog libijskog vođe Moamara Gadafija, prešao je u konvoju u susjedni Niger, potvrdio je nigerski ministar pravosuđa, a prenosi BBC.

Moamar Gadafi nije bio u konvoju i još uvijek nije poznato gdje se točno nalazi. Članovi konvoja koji je prešao u Niger izjavili su da ne znaju gdje je Gadafi, no kako je u svojim porukama kazao da će umrijeti u Libiji.

Protugadafijeve snage nadziru većinu libijskog teritorija uključujući i glavni grad Tripoli, a u koordiniranim akcijama s NATO-ovim zračnim snagama napadaju lojalistička uporišta Bani Walid i Sirtu.

Vlasti u Nigeru izjavile su da je Saadi Gadafi s još osmero ljudi u njihovu zemlju stigao s humanitarnim konvojem koji ide u grad Agadez na sjeveru Nigera te kako oni priznaju Libijsko nacionalno vijeće, ali još uvijek nisu odlučili hoće li dopustiti ulazak u zemlju Moamaru Gadafiju. Podsjetimo, dio Gadafijeve obitelji spas je pronašao u Alžiru.

SAD je pozvao nigerske vlasti da bilo koju osobu koja bi mogla biti tražena zbog prelaska granice i kojoj bi mogla suditi nova libijska vlast odmah zaustave te da joj oduzmu oružje i novac.

Početkom rujna Saadi Gadafi pozivao je na pregovore da bi se zaustavilo daljnje krvoproliće u Libiji, no do tih pregovora nikad nije došlo. Saadi je bivši nogometaš s kratkim igračkim stažem u Italiji, bio je i kapetan libijske nogometne reprezentacije, a nakon toga i predsjednik nogometnog saveza.

U posljednje vrijeme ulagao je velik novac u filmsku industriju.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Brumm_Brumm
Brumm_Brumm
09:12 12.09.2011.

@majur Kako nije, pa mati mu je bosanka ???

RE
@rea
11:05 12.09.2011.

Brumm, nije Bosanka već Libijka.

MA
Majur
08:46 12.09.2011.

Otisao si,a sarme probao nisi........