novo partnerstvo

Gabrić i Kosor žele vladu profesionalaca i Hrvatsku povijesnih regija

Foto: Anto Magzan/Pixsell
kosor
Foto: Anto Magzan/Pixsell
kosor
Foto: Anto Magzan/Pixsell
kosor
01.03.2014.
u 19:09
Pogledaj originalni članak

Nacionalni forum i Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) osnovali su Partnerstvo hrvatskog političkog centra. Zajedno će izaći na europske izbore, ali još se nisu dogovorili o svim imenima na listi. Međutim, dogovorili su se o programu. Zalažu se za Hrvatsku konkurentnog i zdravog gospodarstva, novu arhitekturu države, kojom će se uspostaviti povijesne regije, decentralizirati institucije i ojačati prava, a traže i vladu profesionalaca i stručnjaka.

– Tko bi zaposlio našeg premijera i ministre? Došlo je vrijeme za nove ideje i projekte. Postojeća vlast zarobljena je u različitim kompromisima – zaključio je Nikica Gabrić istaknuvši da trebamo odgovorne ljude.

Foto: Anto Magzan/Pixsell

Gabrić i njegov kolega Darinko Kosor pozvali su na konsenzus svih stranaka i političkih snaga na pitanjima mirovinskog, zdravstvenog i obrazovnog sustava.

– Hoćemo li postići rezultat? To treba pitati građane – zaključio je Kosor pa pozvao istomišljenike da se pridruže Partnerstvu za bolju Hrvatsku.

>>Gabrić i Kosor idu zajedno na EU izbore i osnivaju Savez za centar

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 39

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
21:34 01.03.2014.

Čavao u lijes HSLS-a. Šteta što je ta stranka zalutala u lijevo stado, još od Račana. Poslije je bilo kasno.

NV
novo vriijeme
19:39 01.03.2014.

Gabrić ima Predsjednika države, novce i medije sponzora oko Pantovčaka, Kosor ima članstvo . he.he.he za godinu dana Kosor neće imati ni članstvo ni novce.

HR
hrxxx111
19:26 01.03.2014.

sto zapravo znaci to povjesne regije ?