NAVIJAčKI IZGRED

Franji V. uvjetna osuda jer je uganuo gležanj policajcu

12.11.2008.
u 18:22
Pogledaj originalni članak

ZAGREB – Franjo V. (31) uvjetno je osuđen na 11 mjeseci s rokom kušnje od četiri godine jer je 13. ožujka 2005. u dvorani Doma sportova stolcem ozlijedio policajca. Sutkinja Općinskog kaznenog suda Iva Nikšić proglasila ga je krivim za to da je tijekom navijačkih nereda pred rukometnu utakmicu Zagreb – Partizan prvo preskočio ogradu prema igralištu, ugrabio metalni stolac na sklapanje, a potom se vratio natrag i zaletio prema dijelu VIP lože s Partizanovim navijačima.

Dok su navijači bježali, Franjo V. bacio je stolac s visine od dva metra, no pogodio je jednog od interventnih policajaca i uganuo mu gležanj, što je okvalificirano kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Osim što je snimljen kamerama, optuženi je sve priznao.

Rekao je da je bio svjestan rizičnosti utakmice, no da je bio na tribini s mirnim navijačima, a da su neredi počeli nakon skandiranja Partizanovih navijača “Srbija, Vukovar, Ovčara!” Dodao je da mu se “pomutilo” i da mu je žao što je tako postupio. Franjo V. je, inače, na suđenje doputovao čak iz Španjolske, gdje radi kao taksist i živi sa suprugom.


HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr