PREVIRANJE U SPLITU

Raspala se Puljkova većina: SDP otkazao suradnju, Most upozorio na sporna imenovanja

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivica Puljak
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Ivica Puljak, kandidat za gradonačelnika, i suradnici održali konferenciju za medije
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
Splitski gradonacelnik Ivica Puljak
23.09.2021.
u 13:47
Tražimo od gradonačelnika neka jasno i decidirano kaže tko je i što od njega tražio. O tome će ovisiti naša daljnja podrška – rekao je Josip Markotić
Pogledaj originalni članak

Jednoglasna odluka splitskog Gradskog vijeća o pokretanju postupka izmjena i dopuna GUP-a, ostala je u sjeni gubitka većine aktualnog gradonačelnika Ivice Puljka kojeg njegovi "programski partneri", SDP nisu podržali u imenovanju članova nadzornih odbora, a on ih je prozvao kako se osvećuju jer je odbio njihov zahtjev da dobiju mjesto direktora Stanouprave.

Puljak je htio dopuniti dnevni red izborom 43-oje od 600 prijavljenih građana na javni natječaj, a popis je objavljen na mrežnim stranicama grada Splita uoči sjednice.

- Po prvi put gradske tvrtke neće biti podijeljene kao plijen, 60% HDZ-u i 40% Kerumu, kao što je bilo zadnji put. Ovo je nezabilježen presedan u Splitu i Hrvatskoj – rekao je Puljak i pozvao SDP da preispita svoju odluku.

Troje vijećnika SDP-a bili su protiv uvrštenja te točke dnevnog reda.

- Ovdje su svi vaši ljudi 100% i to oni koje ste odredili prije – prozvao ga je Ante Franić (SDP).

Predsjednik Gradskog vijeća Jakov Prkić (Pametno za Split i Dalmaciju) također je bio protiv dopune dnevnog reda izborom članova nadzornih odbora, iz proceduralnih razloga.

Vijećnici Mosta bili su za uvrštenje te točke u dnevni red, ali su održali presicu i postavili uvjet svog ostanka u programskoj suradnji.

- Proces biranja članova nadzornih odbora je kompromitiran, čime je doprinio i gradonačelnik svjesnim stavljanjem svojih prijatelja i donatora u odbore. Mi smo od početka rekli da nećemo sudjelovati u kadroviranju, ali tražimo da sve bude transparentno. Tražimo od gradonačelnika neka jasno i decidirano kaže tko je i što od njega tražio. O tome će ovisiti naša daljnja podrška – rekao je Josip Markotić (Most).

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

DU
Deleted user
14:43 23.09.2021.

Tko s SDP-om spava budi se ispod Mosta.

Avatar southman
southman
14:43 23.09.2021.

Puljak najprije mora upitati osobu koja nosi hlače u obitelji što i kako dalje !?

ZA
ZatvaracNgoPipa
15:05 23.09.2021.

Puljak ? Jel to onaj samoprozvani znanstvenik ? Oko svake teme od značaja svrstavao se uz radikalnu jugonostalgičarsku ljevicu