SVAĐA I TUČNJAVA

Francuska odvjetnica strgnula muslimanki veo s lica

Foto: AFP
Francuska odvjetnica strgnula muslimanki veo s lica
18.05.2010.
u 17:26
Odvjetnica, koja je bila u butiku s kćeri, usporedila je muslimanku s Belpfegorom, demonom koji na francuskoj televizijskoj emisiji opsjeda muzej Louvre i često pokriva svoje lice maskom.
Pogledaj originalni članak

Jedna 60-godišnja odvjetnica iz Francuske strgnula je veo s lica muslimanki tijekom svađe u butiku, nakon čega su se i potukle, prenosi britanski Daily Telegraph. Policija je istaknula da je ovo prvi ispad bijesa u Francuskoj vezan uz burke. Odvjetnica je, dok je ovog vikenda kupovala u blizini Nantesa, prvo uvrijedila muslimankin način odijevanja, zbog čega su se posvadile, a zatim joj je strgnula veo s lica, nakon čega su se i potukle. Obje su žene uhićene.

- Muslimanka (26) je obilazila butik kada je čula uvredljive primjedbe pravnice na račun njezine crne burke. Odvjetnica nije bila sretna što vidi ženu s velom u radnji i poželjela je da se zabrana burki uvede što prije - rekao je policajac koji radi na slučaju.

Navodi se da je pravnica, koja je bila u radnji s kćeri, usporedila muslimanku s Belpfegorom, demonom koji na francuskoj televizijskoj emisiji opsjeda muzej Louvre i često pokriva svoje lice maskom. Odvjetnica je nakon svađe strgla ženi veo s lica, a njezina se kći umiješala kad su se potukle.

- Vlasnik trgovine i muslimankin suprug pritrčali su kako bi prekinuli tučnjavu - naveo je policijski izvor za Telegraph dodajući da su sve tri žene uhićene i odvedene u lokalnu postaju na ispitivanje.

Glasnogovornik policije izjavio je da su podnesene dvije prijave, muslimanka je optužila odvjetnicu za rasnu i religioznu uvredu, a ona je pak optužila muslimanku za fizički napad.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 207

OB
-obrisani-
22:51 18.05.2010.

trunchbull , hvala na informaciji .. Najbolje je reći ja odoh a zamjeniti će me plagijator.... prozirno nekako..

OB
-obrisani-
21:22 18.05.2010.

Žene u burkama su pokretna strašila...

OB
-obrisani-
22:04 18.05.2010.

leona, općenito bi trebalo zabraniti odijevanje djece po vjerskim normama djeca se na taj načiš izoliraju i onemogućuje se integracija škole trebaju propisati prikladne kombinacije za odijevanje individualni obračuni i samovolja moraju se strogo kažnjavati, ne živimo u srednjem vijeku, zato postoji država koja će donijeti zakone koji se moraju poštivati uostalom, ljudi će se lako pokoriti zakonima države, ali neće poslušati savjet ili želju sussjeda