fotografkinja snimila

FOTO Nevjerojatni prizori: Pogledajte groblje tenkova bivšeg SSSR-a

Foto: profimedia
Foto: profimedia
Foto: profimedia
05.12.2020.
u 11:28
Onima koji su zaljubljeni u vojna oružja dostupna je i kupovina ovog arsenala pa se tako tenk T-34 iz vremena Drugog svjetskog rata može nabaviti po cijeni od oko 1,3 milijuna kuna.
Pogledaj originalni članak

Moskovska fotografkinja i menadžerica društvenih mreža Lana Sator na svojim je putovanjima diljem Rusije uspjela uhvatiti ostatke nevjerojatnog naoružanja vojske bivšeg SSSR-a, ali i tajna skladišta oružja te hangare za borbene letjelice.


 

Uspjela je čak uhvatiti fotografiju koja prikazuje više od 1000 tenkova koji su napušteni i ostavljeni na krajnjem jugu zemlje. U jednoj zabačenoj vojnoj bazi uhvatila je i dva borbena lovca MiG-23 koji su također prepušteni zubu vremena, kao i desetke odbačenih helikoptera bez propelera i ostalih dijelova. 

Onima koji su zaljubljeni u vojna oružja dostupna je i kupovina ovog arsenala pa se tako tenk T-34 iz vremena Drugog svjetskog rata može nabaviti po cijeni od oko 1,3 milijuna kuna. Ukoliko kupljen, prvo će se tenk morati onesposobiti i ukloniti strojnice.

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

JO
jobr
11:34 05.12.2020.

a tu se srbi opskrbljuju oružjem,malo kita i farbe i ko iz dućana

MR
mrkvax
11:42 05.12.2020.

Zašto to staro gvožđe ne poklone braći srbima oni bi time osvojili ceo Balkan...?

Avatar rubinet
rubinet
12:05 05.12.2020.

Slab prijevod : "uspjela uhvatiti ostatke" "Uspjela je čak uhvatiti fotografiju" , "uhvatila je i dva borbena lovca " Nije slika zec da bi se uhvatila. A i ovo je nejasno : "Ukoliko kupljen, prvo će se tenk morati onesposobiti i ukloniti strojnice."