šokantno

Flego: Usporedba Radina s Mussolinijem je skandalozna

Foto: Duško Marušić/Pixsell
Flego: Usporedba Radina s Mussolinijem je skandalozna
13.01.2013.
u 12:20
Izazvanje međunacionlnih tenzija u Istri, bila kampanja ili ne, Flego smatra šokantnim
Pogledaj originalni članak

Ponukan brojnim pozivima uznemirenih sugrađana pripadnika talijanske nacionalne zajednice u Istri Valter Flego, ISD-ov kandidat za istarskog župana, osudio je kvalifikacije Damira Kajina koji je predsjednika Talijanske unije i saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine Furia Radina usporedio s Mussolinijem. Poručio mu je da vrijednosti Istre – toleranciju i suživot ne dira i ne dovodi u pitanje.

- Uspoređivanje predstavnika talijanske nacionalne zajednice s Benitom Mussolinijem je skandalozno i nedopustiv udar na temeljne vrijednosti Istre u kojoj je suživot – convivenza način života i to neovisno o kojoj je nacionalnoj, kulturnoj i vjerskoj zajednici riječ – kazao je Flego.

Talijani u Istri, nastavlja, zgroženi su Kajinovim ponašanjem i njegove su izjave proslijedili talijanskoj vladi, konzulatu i ambasadi u Hrvatskoj od kojih očekuju reakciju.

Izazvanje međunacionlnih tenzija u Istri, bila kampanja ili ne, Flego smatra šokantnim i pita se, budući da napad dolazi nakon najave podrške talijanske zajednice, što će se dogoditi nakon što kao kandidat za istarskog župana dobije podršku drugih nacionalnih zajednica koje žive u Istri.

>>Kajin: Jakovčić IDS vodi kao mafiju, ima svega, pa i onog bijelog

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

OB
-obrisani-
18:52 13.01.2013.

Ne dizati tenzije,....spustati loptu. Ne paliti narod,...niko nije lud. Samo malo razuma i sve je OK.

NE
Nepokolebljiv
16:44 13.01.2013.

Mozda je Kajin u krivu a mozda i nije. Zar Istrani talijanskog porijekla ne rade politicki na odvajanju Istre od Hrvatske i zatim pripojenju Italiji?

NE
Nepokolebljiv
16:49 13.01.2013.

Iredentisti spominju fojbe kada su njih u fojbe bacali ali ih ne spominju kada su oni Hrvate u njih bacali, kada su nasilno mijenjali imena i prezimena da zvuce talijanski. Budimo realni i kazimo istinu: Od kada Italija postoji kao drzava Istra je pod Talijanskom upravom bila poslije prvog svjetskog rata i to je sve. Prije toga je bila Austrougarska par stotina godina a prije toga nije ni bilo Italije.