'Teško hoda'

Fidel Castro se neočekivano pojavio u javnosti

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
Fidel Castro
09.01.2014.
u 22:43
Reuters navodi izjavu očevica koji je rekao da je pogrbljeni Castro ušao u zgradu teško hodajući uz pomoć suradnika te se oslanjao na štap.
Pogledaj originalni članak

Bivši kubanski predsjednik Fidel Castro neočekivano se pojavio na otvaranju kulturnog centra u Havani čiji pokrovitelj je jedan od najdražih umjetnika bivšeg diktatora.

Kubanska televizija objavila je prilog na kojem se vidi Castrov dolazak u plavom kombiju koji je bio popraćen pljeskom stanovnika. Potom je prikazan i kako 87-godišnji kubanski vođa sjedi i razgovara sa slikarom i kiparom Alexisom Leyvom i drugima koji su došli na otvaranje.

Teško hoda

- Danas slavimo 55. godišnjicu Fidelovog ulaska u Havanu. Vrlo sam emocionalan zbog njegova dolaska ovdje - kazao je Leyva. Reuters navodi izjavu očevica koji je rekao da je pogrbljeni Castro ušao u zgradu teško hodajući uz pomoć suradnika te se oslanjao na štap. Posljednji puta se Castro pojavio u javnosti u travnju 2013. godine u školi u Havani.

Fidel živi u vili u predgrađu Havane gdje, navodno, redovito prima goste, no njegove fotografije i snimke su rijetke, a ponekad piše osvrte za lokalne medije. Navodno je još uvijek lucidan i znatiželjan. Castro je čvrstom rukom vladao Kubom 48 godina prije nego je zbog bolesti predao vlast bratu Raulu koji je 2008. godine i službeno postao predsjednikom.

>>'Čestitam Raulu što je Obami kazao: Ja sam Castro!'

>>Papa i Fidel Castro proveli su pola sata razgovarajući

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar vekavac
vekavac
07:26 10.01.2014.

Dali je ovo Castri ili njegov dvojnik po ugledu na sadama.

AA
aabbcc
16:36 10.01.2014.

Narodi koji vole svoga vodju su obicno sretni ali danas je to prava rijetkost i velika ljubomora u svijetu od strane zlocestih, narodu omrzenih vladara....

Avatar angelkovich
angelkovich
09:31 10.01.2014.

viva fidel...viva cuba...viva revolution