Odlazak vođe

Fidel Castro napustio i mjesto šefa Komunističke partije

Foto: REUTERS
Fidel Castro napustio i mjesto šefa Komunističke partije
20.04.2011.
u 08:10
Svoju funkciju predao je na raspolaganje stranci i njenu sadašnjem čelniku, svojem bratu Raulu, koji je funkciju predsjednika od Fidela preuzeo 2006., nakon što se narušilo zdravlje starijeg brata
Pogledaj originalni članak

Nakon što je mjesto predsjednika Kube prepustio bratu Raulu, Fidel Castro objavio je da napušta i poziciju šefa Komunističke partije. Dogodilo se to nakon što je stranka na kongresu odobrila mnoštvo ekonomskih reformi. Osamdesetčetverogodišnji političar bio je prvi tajnik Centralnog komiteta partije od njezina stvaranja 1965. godine.

Svoju funkciju predao je na raspolaganje stranci i njenu sadašnjem čelniku, svojem bratu Raulu, koji je funkciju predsjednika preuzeo od Fidela 2006., nakon što se zdravlje starijeg brata narušilo. Odlazak Castra iz partije dogodio se nakon kongresa u ponedjeljak, kada je prihvaćen niz mjera s ciljem zaštite kubanske ekonomije od kolapsa.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

IS
istima
09:33 20.04.2011.

... a što taj čovjek nema sina pa da ga naslijedi.... nego ovako...?

OB
-obrisani-
09:53 20.04.2011.

Mislim da bi negdje u tunguziji trebalo otvoriti rezervat za smještaj takvih bolesnika, bivših \"nesvrstanih\" diktatora i njihovih prijatelja

OB
-obrisani-
09:13 20.04.2011.

Fidel Castro napustio i mjesto šefa Komunističke partije te odmah posle toga za medije izjavio da se ne boji Haaškoga sudovanja jer se \"udruživao\" sa prokletim komunistima i nije bio \"Udružen\" među one nevine, poštene i posebno humane sa Balkana..