NAJAVLJEN AIR+art

Festival zmajeva na Susak dovodi umjetnike iz svijeta

Foto: AIR+art
Festival zmajeva na Susak dovodi umjetnike iz svijeta
25.05.2011.
u 13:22
Zaštitno lice festivala je Nina Violić, a na Susak stiže i Makoto Ohye, stručnjak japanske tradicijske umjetnosti oslikavanja zmajeva
Pogledaj originalni članak

Organizatori AIR+art Susak festivala, prvog međunarodnog festivala zmajeva u Hrvatskoj i regiji, pozivaju sve zainteresirane na kvarnerski otok Susak od 22. do 26. lipnja, gdje će neki od svjetskih zmajara svojim umijećem podsjetiti na to koliko je važno njegovati odnos s prirodom i živjeti u ravnoteži s okolinom.

Organizator festivala je EkoSusak koji tradicionalno, u srpnju, okuplja stručnjake i umjetnike u sklopu međunarodnog festivala ekokluture, a sve kako bi se očuvali prirodni resursi otoka Suska.

Zaštitno lice AIR+art Susak festivala je glumica Nina Violić, a EkoSusak na ovaj jedinstveni otok ove godine dovodi goste iz Japana, Francuske, Austrije koji izrađuju i puštaju zmajeve. Svoje će leteće umjetnine tako predstaviti Makoto Ohye, stručnjak japanske tradicijske umjetnosti oslikavanja zmajeva, Ramlal Tien, član Red Bull Kiteforce Stunt Kite tima, Ana Rubin, Collaction (Steffi Rauchwarter&Georg Kollman), Johann Hedbavny i naš Darko Poldrugač.

Tijekom petodnevnog AIR+art Susak festivala održat će se radionice izrade zmajeva, eko radionice, radionica crtanja na papiru i fotografiranja, radionica-projekt dekoriranja zmajeva te izložbe, seminari, prezentacije, demonstracije, filmske projekcije, koncert.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.