99 VINA

Festival graševine u Kutjevu

Foto: Duško Mirković/Pixsell
festival graševine (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
festival graševine (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
festival graševine (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
festival graševine (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
festival graševine (1)
11.06.2011.
u 21:42
Vinska kraljica je Josipa Ašenbrener, a šampioni među graševinama su vina d.d. Kutjeva, Krauithaker i Adžića
Pogledaj originalni članak

Izborom vinske kraljice te šampionskih graševina i sadržajnim zabavno-glazbenim programom završen je tradicionalni festival graševine kojega je organizirala udruga Kutjevački vinari opod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i grada Kutjeva.

Nakon provedenog ocjenjivanja 99 uzoraka vina sorte graševina, šampion u kategioriji mladih graševina je vino Vlade Krauthakera, u kategoriji starijih godišta graševina Antuna Adžića, a u kategoriji predikatnih vina šampion je izborna berba prosušenih bobica d.d. Kutjeva.

Vinskom kraljicom proglašena je Josipa Ašenbrener (vinogradarstvo Vasilj), prvom princezom Martina Matičević (vinarstvo Mihalj), te drugom princezom Eva Bek (vinska kuća Markota iz Pleternice). Proglašena je najbolja fotoigrafija graševine u cvatu, koju je snimila Verica Rebrina (županijski radio Požega), a drugoplasirana je fotografija fotoreportera Pixsella Duška Mirkovića.

Najljepšom bocom vina prema vizualnom identitetu nagrađena je boca vinogradarstva Bodegrajac. U sklopu festivala predstavljena je monografija graševina "Nadar Bina Vallis Aurea". Brojni planinari i izletrnici obišli su kutjevačko vinogorje, a u zabvnoglazbenom programu nastupili su brojni izvođači tamburaške glazbe.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

KA
kapt56
11:59 12.06.2011.

Zanimljive su ove lokalne priredbe, uvijek si namjeste reklamu Krauthaker, Enjigi Kutvevo d.d. Oni, odnosno njihovi ljudi, su uvijek u žiriju i samo se vrte u krug nagrade, negdje pobjedi jedan, negdje drugi i tako u krug, a ostali vinari dobiju po koju mrvicu. JADNO DA JADNIJE NE MOŽE BITI!