poruka na youtubeu

Fehir demantirao da je izmislio otmicu i policiji 'održao lekciju'

Foto: Arhiva VL
ZG BURZA
22.07.2012.
u 09:52
Snimka je nastala nakon što je u medijima objavljeno da je Fehir navodno izmislio otmicu zbog ispita i klađenja
Pogledaj originalni članak

Riječanin Igor Fehir, čiji je nestanak potkraj lipnja izazvao veliku pozornost jer se, nakon što se obitelji javio iz Italije, pojavila informacija da je bio otet od trgovaca organima kojima je uspio pobjeći, napokon se oglasio. Objavio je na YouTubeu svoju istinu ponukan medijskim napisima o tome da se radilo o izmišljenoj otmici te da će protiv njega biti podignuta kaznena prijava zbog lažnog prijavljivanja. Premda policija to još nije potvrdila, neslužbeno se doznaje da su istražitelji došli do dokaza koji njegovu priču o otmici opovrgavaju, između ostalog snimke nazorne kamere koja je Fehira snimila ispred jednog opatijske kockarnice u večernjim satima istoga dana kad je za njim krenula potraga. Usto, Fehira je tada ondje vidio i jedan poznanik, a saznanja da je nestao uoči polaganja važnih ispita i da je navodno imao dugova, te činjenica da je odbio podnijeti kaznenu prijavu i žalio se na postupanje talijanske i hrvatske policije, upućivala su na zaključak da u njegovoj priči nešto "ne štima" .

Mladi Riječanin, sudeći po snimci s YouTubea koju je nazvao "Istina 28.06.2012" , ogorčen je medijskim napisima i opovrgava sve što je rečeno i policiji drži lekciju. U svojoj poruci javnosti, koja je u stvari obraćanje policiji koju cijelo vrijeme zove "oni, sjedeći za upravljačem golfa, kaže da je do sad šutio jer nije želio sapunicu i neke je dokaze čuvao i planirao izreći kad bude trebalo, ali je odlučio progovoriti jer se radi o lažnim dokazima nabavljenim jer su "nekom priprijetili".

- Volio bih da tu snimku pokažu, i još bolje, da to bude dokaz na sudu ako me tuže za lažnu otmicu, pa da se vidi da ta snimka ne postoji, zapravo da postoji snimka koju su oni napravili - tvrdi Fehir i dodaje da će čim se snimka objelodani točno reći gdje je u tom trenutku trčao , "razvaljen i ozlijeđen" i koje su ga kamere mogle snimiti. Za ispite na fakultetu također kaže da nisu nikakav dokaz jer "što je to naučiti, 17 stranica instrumentalnih metoda".

- Jako bih volio da ta snimka izađe pa da hrvatska javnost vidi kakvi su profesionalci, sramota. Ništa protiv mene oni nemaju, tko je uopće prijavio otmicu, nisam od njih tražio pomoć, javio sam se majci, curi, bratu. Oni mi nisu uspijeli dokazati drogu, većina zna da nisam nikad cigaretu ni kavu probao, znaju oni što ja pričam - govori Fehir u svojoj prvoj javnoj poruci dodajući da ga nije briga što će se sada komentirati jer ljudi znaju istinu, ali se boje reći.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

TA
tania
10:21 22.07.2012.

kao da slušam zločestu djecu negdje 80-tih. da nije žalosno bilo bi smiješno. nemam pojma što je istina i neću suditi...ali da djeluje neurotično, djeluje.

Avatar tkozna
tkozna
10:24 22.07.2012.

He he he ne vidim razloga zašto bi se policija plašila tvoje priče, objavi ti gdje si bježao kada se zna vrijeme kada si snimljen ispred kockarnice. Mali nešto te nosa!???

AC
acer
13:21 22.07.2012.

Nemojte protiv njega, vidite da nije ni kavu probao u životu.