preokret u slučaju vojnić

Fatalna Viki: Boško se branio. Izvukli su ga i prvi napali

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
Fatalna Viki: Boško se branio. Izvukli su ga i prvi napali
25.01.2014.
u 15:54
Ljubomora? 
“Vjerojatnije je da je Horvatić bio ljubomoran jer je Viktorija s njim prije bila u vezi”
Pogledaj originalni članak

Fatalna Viki, djevojka koja je bila povod krvavog sukoba koji je završio dvostrukim ubojstvom ispred narodnjačkog kluba u Vojišnici kraj Vojnića početkom studenog prošle godine, ponovno je dala iskaz na karlovačkom sudu. Nakon zahtjeva obrane da se, temeljem novog Zakona o kaznenom postupku, iznova ispitaju svjedoci, na sud su uz Viktoriju Jakuš Mejarec pozvani i mnogi drugi.

Prijatelji iz bijelog golfa

Da je fatalna Viki svjedočila, potvrdio nam je i branitelj okrivljenog Boška Šapića Nenad Mamula, no nije htio otkrivati detalje. Ipak, iz izvora bliskih istrazi doznajemo kako je Viktorija dala iskaz koji ide u prilog Šapiću s kojim je tada bila u vezi. Šapića je, kako tvrdi, dok je s njom bio u autu, pokojni Alvin Horvatić izvukao van i tada je počeo sukob. Iako nije govorila o trenucima u kojima su Horvatić i Dejan Vučković zadobili smrtne ozljede, rekla je da je napad na Šapića trajao dugo, a spomenula je i bijeli golf o kojem su govorili i drugi svjedoci. Navodno je iz tog automobila, koji je na parkiralište ispred kluba Heart stigao kasnije, izašlo još osoba koje su stale na stranu pokojnih Horvatića i Vučkovića. To je dodatno zakomplicirao slučaj koji je postao glavna tema karlovačkih pravosudnih krugova.

– Oduvijek sam smatrao da Državno odvjetništvo neće moći dokazati teško ubojstvo, pogotovu da je počinjeno iz ljubomore. Po meni je ljubomoran mogao biti jedino Horvatić s kojim je Viktorija prije bila u vezi, a znatno manje Šapić, s kojim je izašla i te večeri. No, u kakvom je stanju Horvatić tada bio, nemoguće je saznati – komentira slučaj jedan karlovački odvjetnik.

– U jednako je složenoj situaciji i druga strana. Očekujem da će Šapića braniti na temelju nužne obrane ili prekoračenja nužne obrane. No, ako i uspiju dokazati da je Šapić bio pod stalnim napadom, teško je govoriti o obrani, pogotovo što je nožem zadao velik broj rana, neke i s leđa. Osim toga, treba odgovoriti i na pitanje zašto je na izlazak s djevojkom ponio nož – zaključuje odvjetnik.

Nisu čuli poziv na ubojstvo

Neslužbeno, iskazi dosad saslušanih svjedoka potpuno isključuju mogućnost da je sukob bio nacionalno motiviran. Informacije koje su u javnosti procurile nakon krvavog obračuna, prema kojima je Šapić prije dolaska pred Heart u jednom kafiću govorio kako će ustašama pasti glave, nitko nije potvrdio.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 74

DA
dario2612
16:09 25.01.2014.

ne bi bilo toliko uboda da je bilo u samoobrani

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
16:28 25.01.2014.

Čak i da se branio, postoji prekoračenje nužne obrane, izbosti nekoga dok leži nepomično na podu-...mislim da to spada u tu kategoriju. Ali političari i mediji pokušavaju malo "smiriti strasti" na jedan vrlo poguban način, ljudi postaju samo još više ljuti, kad im se u lice bacaju nekakve laži

CE
cenzura
16:22 25.01.2014.

Pogledajte Boškove fotke na fejsu s kokardom pa će vam sve biti jasnije. Šta mislite da je jedan hrvat izbo dva srbina? Šta bi tada rekli Pupavci, SDP-ovci, Dokumente i slične udruge, Pusić i kompanija?????????