SUDJELOVAO U DESANTU NA CAVTAT

Evo tko je Ivica Komljen, novi zamjenik ravnatelja VSOA-e

ivica komljen
ivica komljen
18.01.2017.
u 17:50
Načelnik operativnog središta u VSOA-i je bio u razdoblju od srpnja 2007. do kraja lipnja 2009. godine.
Pogledaj originalni članak

Saborski Odbor za unutarnju politiku jednoglasno je prihvatio imenovanje Ivice Komljena zamjenikom ravnatelja VSOA-e.

Brigadir Komljen rođen je 1965. godine te je odrastao u Posavskim Podgajcima. Nakon što je završio Elektrotehničku školu u Županji otišao je na služenje vojnog roka u JNA. Poslije završenja vojnog roka pohađao je poljoprivredni fakultet u Osijeku odakle se uključio u obranu RH. U Zagrebu je završio Kineziološki fakultet.

Od 10.10.1990. do 15.03.1991. godine bio je sudionik Domovinskog rata u pričuvnom sastavu MUP-a RH kada se dragovoljno uključio u obranu. Od 16.03.1991. pripadnik je specijalne policije MUP-a RH Rakitje, a 7.6. je djelovao u ustrojavanju 1. Brigade Zbora narodne garde

Tijekom ljeta i jeseni 1991. aktivno je sudjelovao u bojevim djelovanjima na zapadno-slavonskom bojištu. Prvog listopada 1991. godine postao je zapovjednik satnije u 6. Pješačkom bataljunu.

U travnju 1992. godine sa svojom je postrojbom upućen na Južno-Dubrovačko bojište te sudjeluje i uspješno vodi borbene operacije od zaljeva Bistrine do deblokade grada Dubrovnika, vojno-pomorskog desanta na Cavtat, te u borbama u zaleđu Dubrovnika na pravcu prema Trebinju.

Krajem studenog imenovan je za prvog zapovjednika 350. Diverzantskog odreda GS HV sa zadaćom osnivanja i popunjavanja postrojbe te i provedbom obuke. Zajedno s postrojbom sudjelovao je u operacijama na području BiH te u akcijama 'Bljesak' i 'Oluja'. Dužnost zapovjednika obnašao je do sredine 2001. godine. Od prvog srpnja 2001. godine pa sve do 2006. godine obnašao je dužnost načelnika G-2 Odjela za obavještajne poslove u Zapovjedništvu 1. Zbornog područja OS RH Karlovac i dužnost načelnika G-2 Odjela za obavještajne poslove Zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske. 

Načelnik operativnog središta u VSOA-i je bio u razdoblju od srpnja 2007. do kraja lipnja 2009. godine. 

Komljen je dobio i nekoliko odlikovanja među kojima su 'Spomenica Domovinskog rata', 'Red hrvatskog pletera', 'Red hrvatskog križa', 'Red hrvatskog trolista', 'Red Nikole Šubica Zrinskog', 'Red bana Jelačića', 'Spomenica domovinske zahvalnosti za 5 godina', 'Spomenica domovinske zahvalnosti za 25 godina, medalja 'Bljesak' i medalja 'Oluja'.

Autor je strukovnih priručnika 'Taktike tehnike i postupci pobunjeničkih skupina - Afganistan' i 'Postupanje uslijed terorističkog čina'.  Čin bojnika ddijeljen mu je u veljači 1992. godine, a čin pukovnika u svibnju iste godine. Brigadirom postaje 1997. godine.

>> Održana prva sjednica Savjeta za koordinaciju sigurnosno-obavještajnih agencija

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

PR
pravica
20:29 18.01.2017.

Čestitam brigadiru Komljenu! Pravi čovjek na pravom mjestu....

BD
boxing day
21:40 18.01.2017.

.čestitke brigadiru

Avatar pretorijanac
pretorijanac
22:57 18.01.2017.

Čestitke brigadiru ...konačno da na zaslužena mjesta dolaze časnici stasali u DR a da nisu podobni ex oficiri sa smiješnim oficirskim akademijama JNA ....već imaju naše,hrvatske vojne škole! BRAVO!