'15.000 veterana'

Evo što srpski mediji pišu o prosvjedu protiv ćirilice

Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Prosvjed protiv ćirilice (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
thompson (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Prosvjed protiv ćirilice (1)
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
Prosvjed protiv ćirilice (1)
07.04.2013.
u 15:18
Novosti donose dosta iscrpno što je rečeno na skupu i kako su prosvjednici bili odjeveni jer je njihov novinar očito bio na Trgu bana Jelačića oko podne.
Pogledaj originalni članak

Dopisnik beogradskih Večernjih novosti iz Zagreba javlja kako je na današnjem prosvjedu na Trgu bana Jelačića bilo 15.000, "kako oni kažu, veterana" i naglašava da Zagrepčani za prosvjed "nisu pokazali veliko zanimanje i većina ih je ostala kod kuće". Novosti donose dosta iscrpno što je rečeno na skupu i kako su prosvjednici bili odjeveni jer je njihov novinar očito bio na Trgu bana Jelačića oko podne.

– Glavna zvijezda zagrebačkog okupljanja bio je pjevač Thompson koji je dočekan kao heroj i uz najavu da ga ”progone kao Vukovar”. Otpjevao je nekoliko pjesama, uz gromoglasne ovacije veterana – piše dopisnik Novosti dodajući kako su govornici apelirali "na mirno iskazivanje prosvjeda" pa je sve proteklo bez ijednog izgreda.

Agencija Beta izvješćuje kako "okupljeni građani nose uglavnom hrvatske zastave i zastave svojih ratnih postrojbi, neki su odjeveni u svoje ratne odore i nose transparente na kojima, između ostalog, piše "Vukovar je moja Hrvatska", "Mi smo rekli 'ne'", i "Veleizdajnici, dosta je". Neki prosvjednici skandiraju "Vukovar, Vukovar", a na velikoj su pozornici transparenti s natpisima "Hrvatski Vukovar, za Hrvatsku, "ne" ćirilici u Hrvatskoj". Novinar Bete zamijetio je da "neki sudionici nose fotografije generala Ante Gotovine", a na jednom od transparenata latinicom piše "Vukovar nikad neće biti...", nakon čega stoji riječ "Vukovar" napisana ćirilicom. (mf VLM)

>> 'Vlast neće biti dobrodošla u Vukovaru 18. studenog'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.