ZAOŠTRAVANJE

Ovako je govorio sada glavni Trumpov strateg: 'Ulazimo u rat s Kinom, nema nikakve sumnje'

Foto: Reuters/PIXSELL
Trump
Foto: Reuters
Melania Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump i Neil Gorsuch
Foto: Reuters/PIXSELL
Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
U.S. President Donald Trump (L-R), joined by Chief of Staff Reince Priebus, Vice President Mike Pence, senior advisor Steve Bannon, Communications Director Sean Spicer and National Security Advisor Michael Flynn, speaks by phone with Russia's President Vl
Foto: Reuters/PIXSELL
bannon
Foto: Reuters/PIXSELL
Bannon
02.02.2017.
u 14:26
Bannon je očito oprezan zbog utjecaja Kine u Aziji i izvan nje.
Pogledaj originalni članak

U prvim tjednima vladavine Donalda Trumpa, kao središnja figura njegove administracije 'isplivao' je Steve Bannon što je posebno šokiralo neke od kritičara.

Sada se u svjetskim medijima pojavljuju članci vezani uz razmišljanja Bannona, bivšeg šefa desničarskog portala Breibart. On je sada glavni strateg u Bijeloj kući, a Guardian se prisjetio riječi koje je izgovorio prije samo devet mjeseci

Tako je u ožujku prošle godine kazao kako će SAD i Kina u unutar 10 godina voditi rat zbog otoka u Južnokineskom moru

- Nema sumnje u to. Oni postavljaju pješčane sprudove, šalju nosače zrakoplova i postavljaju rakete. Onda dođu u SAD i pred našim licima kažu kako je to njihovo drevno teritorijalno more - kazao je Bannon u radijskom intervjuu.

I državni tajnik Rex Tillerson kazao je da će SAD uskratiti Kini pristup umjetnim otocima, a stručnjaci su upozorili da će blokada dovesti do rata.

Bannon je očito oprezan zbog utjecaja Kine u Aziji i izvan nje.

- Postoji ekspanzija Islama i ekspanzija Kine. Zar ne? Oni su motivirani i arogantni te marširaju. I misle da je judeo-kršćanski zapad u povlačenju - kazao je Bannon.

U studenom 2015. godine također je govorio o ratu i to na Bliskom istoku. Rekao je kako bi "neke situacije mogle postati neugodne" te da "očito idemo u njega (rat)" te da vjeruje u "veliki rat na Bliskom istoku".

Islam je proglasio "najradikalnijim".

>> Stoji iza Trumpovih odluka: Ovo je čovjek zbog kojeg su zabrinuti mnogi kritičari

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Proleter
Proleter
15:16 02.02.2017.

Amerikanci znaju da je njihova udarna pesnica - mornarica, samo glineni golub u slučaju sraza s protubrodskim sustavima koje posjeduje Rusija, ali i Kina. Zato su i povukli svo svoje slavno brodovlje iz istočnog Mediterana čim su se Rusi uključili u rat u Siriji. Ovaj pametni Bannon jedino nije objasnio kako će, u slučaju pomorskog okršaja s Kinom, spasiti svoje brodove potapanja.