U palači Dverce

Evo što će biti posluženo gostima službenog ručka nakon inauguracije

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
04.10.2014., Zagreb - Sinjski Alkari povorkom krenuli kroz Radicevu ulicu te stigli na Markov trg gdje ih je primio predsjednik sabora Josip Leko. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
15.02.2015.
u 12:12
Nakon inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović slijedi službeni ručak u palači Dverce na Gornjem gradu.
Pogledaj originalni članak

Nakon inauguracije nove predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović slijedi službeni ručak u palači Dverce na Gornjem gradu. Gostima će za predjelo biti poslužen dalmatinski pršut s bračkim maslinama i paškim sirom prelivenim djevičanskim maslinovim uljem te rolice šunke s pjenicom od sira uz pjenušac Tomac i malvaziju Kozlović.

Za glavno jelo uzvanici će dobiti Lentrecote steak (odležani steak od junetine) odležan u dimu od divljeg kestena s pečenim krumpirom i rajčicom u ružmarinu. Uz glavno jelo bit će poslužene lisnate salate uz preporuku za piće Tomić Caplar ili merlot Belje.

Za desert na službenom ručku bit će poslužene štrukle punjene bobičastim voćem prelivene umakom od vanilije i cimeta uz prošek Hektorović. Osim kave, gostima će se ponuditi i aperitiv, pjenušac Tomac Diplomat.

>> Svečanost inauguracije prve hrvatske predsjednice

>> Vučić po dolasku u Zagreb položio cvijeće na spomenik Nikoli Tesli

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 41

SW
swic
14:11 15.02.2015.

Vi kome smeta nasa Presjednica kmekecite koliko volite , bas mi vas zao .

FA
fatianegra21
13:11 15.02.2015.

Sretno !

Avatar gadogadni
gadogadni
12:29 15.02.2015.

Entrecote ili rib eye steak ili, ups gle hrvatska rijec...potplećnjak ili pak šareni ramstek