Na poziv Josipovića

Evo kako će danski kraljevski par provesti vrijeme u Hrvatskoj

Foto: Patrick van Katwijk/DPA/PIXSELL
Evo kako će danski kraljevski par provesti vrijeme u Hrvatskoj
20.10.2014.
u 14:07
U srijedu, 22.10., u 9,30 sati bit će održan Hrvatsko-danski poslovni forum u hotelu Westin, kojeg će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske i Nj.K.V. princ Henrik
Pogledaj originalni članak

Na poziv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, Nj.V. kraljica Margarete II. i Nj.K.V. princ Henrik od Danske boravit će u službenom posjetu Republici Hrvatskoj od 21. do 24. listopada ove godine. Službeni posjet Hrvatskoj danska kraljica Margarete II počinje susretom sa svojim domaćinom predsjednikom Republike u Uredu predsjednika, a nastavlja susretom s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

U srijedu, 22.10., u 9,30 sati bit će održan Hrvatsko-danski poslovni forum u hotelu Westin, kojeg će otvoriti predsjednik Republike Hrvatske i Nj.K.V. princ Henrik. U izaslanstvu danskog kraljevskog para bit će ministar hrane, poljoprivrede i ribarstva te predstavnici tridesetak danskih tvrtki. Danska kraljica Margarete II i predsjednik Republike Hrvatske će u srijedu, 22. listopada u 11,00 sati, sudjelovati na otvaranju Regionalnog dijabetes foruma u hotelu Double Tree Hilton. Forum se organizira u suradnji Republike Hrvatske i Kraljevine Danske, a posvećen je izradi strategije borbe protiv te bolesti. U četvrtak 23. listopada danski kraljevski par posjetit će Koprivnicu, a u poslijepodnevnim satima Trogir.

Svoj službeni posjet Hrvatskoj, danski kraljevski par završit će posjetom Splitu gdje će prisustvovati otvaranju izložbe o danskom arheologu Ejnaru Dyggveu, koji je 1920-ih godina istraživao ostatke antičke Salone. U popodnevnim satima, kraljica Margarete II obići će lokalitet Salona.

>> Danski kraljevski par za ručak želi kušati autohtona podravska jela

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Nexus
Nexus
11:45 22.10.2014.

A dali je na rasporedu i posjet kod Bandica?

KA
karambita
13:07 21.10.2014.

Na poziv Josipovica doci ce Kraljevi, dobro se provesti, najesti, napiti, koju mozda i progovoriti...a sve na racun napacenog naroda..smrc i pljuccc