požar

Eksplodirala plinska boca na jedrilici, nema ozlijeđenih

Foto: PIXSELL
Eksplodirala plinska boca na jedrilici, nema ozlijeđenih
28.05.2010.
u 21:00
Očevidom je utvrđeno da je do eskplozije došlo zbog neispravme gumene cijevi na boci koja je puštala plin.
Pogledaj originalni članak

U eksploziji plinske boce u marini Kornati u Biogradu oštećena je jedna jedrilica. Zadarska policija danas oko 16.30 sati zaprimila je dojavu da je na jedrilici marke vancouver 38 naziva nimbus došlo do požara kojeg je prouzrokovala eksplozija plinske boce.

Na jedrilici su se u trenutku požara nalazili supružnici, engleski državljani, koji samo srećom nisu ozlijeđeni jer su se nalazli na vanjskom krmenom dijelu broda.

Očevidom je utvrđeno da je do eskplozije došlo zbog neispravme gumene cijevi na boci koja je puštala plin.

Izgorjela je cijela unutrašnjost jedrilice, a izbijeni su i prozori.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar Petrica Kerempuh
Petrica Kerempuh
22:30 31.05.2010.

Plinska boca je bila u jedrilici i nije eksplodirala, eksplodirao je plin, pomiješan sa zrakom, koji je curio na neispravnoj gumenoj cijevi !