POGREŠNO TUMAČENJE

EK: Nije istina da smo studijom preporučili uvođenje ZERP-a

Foto: Reuters/PIXSELL
EK: Nije istina da smo studijom preporučili uvođenje ZERP-a
12.07.2013.
u 16:43
Studija ne daje smjernice za politiku i stavovi u studiji su stavovi vanjskog konzultanta, tvrdi Drewes
Pogledaj originalni članak

Glasnogovornik Komisije Oliver Drewes izjavio je danas da su netočne interpretacije prema kojima bi iz studije proizlazilo da EK preporučuje Hrvatskoj punu primjenu ZERP-a.

– Ne može se to tvrditi. Povjerenica je predstavila studiju koju su napravili vanjski konzultanti. Studija daje Komisiji i zemljama članicama EU pregled potencijalnih troškova i koristi vezanih uz pomorske zone, uključujući gospodarske pojaseve, u Sredozemlju. Studija, dakle, ne daje smjernice za politiku i stavovi u studiju su stavovi vanjskog konzultanta. Studija ni na koji način ne utječe na pristupni ugovor Hrvatske ni na bilo koje vaše ugovore i sporazume – rekao je Oliver Drewes u izjavi za Večernji list.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.