SUTRA U VEČERNJEM

Dzuro: Kako sam namamio i uhitio zločinca Dokmanića

Foto: Promo
Dzuro: Kako sam namamio i uhitio zločinca Dokmanića
18.10.2019.
u 18:44
– Uživate li u tome što hapsite nevine ljude? Koliko dugo se time bavite – pitao ga je Milošević, pokušavajući biti sarkastičan
Pogledaj originalni članak

Tmuran jesenski dan u Haagu, vani cijeli dan pljušti neka sitna, ali uporna kiša, a na ulicama trube veliki, jednako uporni traktori; to nizozemski seljaci prosvjeduju protiv nedavne sudske presude koja njih i njihovu stoku krivi za prekomjerno zagađivanje okoliša dušikom. U bijegu od obje pojave, u lobiju hotela sjedim sa čovjekom koji je prije 18 godina isto tako sjedio nasuprot Slobodana Miloševića na njegovu posljednjem letu iz Beograda. Vladimír Dzuro pokupio je 28. lipnja 2001. Miloševića u Beogradu, sjeo s njime u helikopter, pa u američkoj vojnoj bazi u Tuzli presjeo u zrakoplov i u zračnoj luci Eindhoven predao ga nizozemskim policajcima, pa pravac Scheveningen.

– Uživate li u tome što hapsite nevine ljude? Koliko dugo se time bavite – pitao ga je Milošević, pokušavajući biti sarkastičan prema istražitelju Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju koji mu je malo prije polijetanja pročitao njegova prava i obavijestio ga da će biti transferiran u Haag. Nije to bilo uhićenje, bila je to predaja iz ruku vlasti u Beogradu u ruke predstavnika Haaškog tribunala. Milošević je uhićen tri mjeseca ranije, u dramatičnim pregovorima koji su trajali od 30. ožujka do 1. travnja, i od tada do dana susreta s Dzurom boravio je u beogradskom zatvoru.

>> Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju.

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Škoro: Ne uspijem li potaknuti referendum, podnijet ću ostavku

>> Hrvati u raljama Brexita

>> Divjak: Ne bude li rješenja za prosvjetare, očito idemo na izbore

>> Paket: Večernji list + Slatko i slano 15 kuna

Naslovnica 19.10.2019.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.