Crveni križ

Dvostruko slavlje Rabljana: Najuspješniji podmladak i mladež

Foto: Anton Ficko / VLM
Dvostruko slavlje Rabljana: Najuspješniji podmladak i mladež
13.04.2013.
u 19:37
Na petom međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije što se danas održalo u Novom Vinodolskom najviše razloga za slavlje imale su ekipe Raba koje su osvojile prvo mjesto u obje kategorije.
Pogledaj originalni članak

NOVI VINODOLSKI - Na petom međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije što se danas održalo u Novom Vinodolskom najviše razloga za slavlje imale su ekipe Raba koje su osvojile prvo mjesto u obje kategorije, i podmlatka (osnovnoškolci) i mladeži (srednjoškolci). Time su se Rabljani automatski plasirali na državno prvenstvo na kojemu će braniti boje dviju županija, među po 10 ekipa podmlatka i mladeži koliko ih se ukupno plasiralo.

U kategoriji podmlatka drugo mjesto osvojili su Riječani, a treće domaćini Novljani, dok su u kategoriji mladeži Riječani ponovno bili drugi, a Lošinjani treći. Međužupanijskom natjecanju prethodila su gradska, da bi nakon njih svoje predstavnike u Novom Vinodolskom imala društva Crvenog križa Crikvenice, Delnica, Gospića, Krka, Malog Lošinja, Novog Vinodolskog, Opatije, Raba i Rijeke u kategoriji podmlatka, te Crikvenice, Krka, Malog Lošinja, Raba i Rijeke u kategoriji mladeži.

Ukupno 84 natjecatelja ogledalo se u provjeri znanja o pokretu Crvenog križa, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima. Provjera znanja i vještina pružanja prve pomoći bilo je najzahtjevnije i, u konačnici odlučilo o poretku ekipa. Državno prvenstvo održat će se za mjesec dana u Novom Vinodolskom.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.